Turne engeli

Amed Şehir Tiyatrosu'nun "Don Kîxot" oyunuyla Şubat ayında gerçekleşmesi beklenen Avrupa turnesi, 3 tiyatro sanatçısına vize verilmemesi nedeniyle ertelendi.

Haberler 13.01.2022 - 01:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Amed ehir Tiyatrosunun ubat aynda gerçeklemesi beklenen Avrupa turnesi ertelendi. Don Kxot adl oyununun yedi kiilik oyuncu kadrosunda yer alan 3 kiiye vize vermeyen Almanya, buna gerekçe olarak oyuncularn Almanyadan dönmeme ihtimalini gösterdi. Oyunculardan Özkan eker, Dicle Güne Yavuz ve ilan Alagöze vize vermeyen Almanya Büyükelçilii ekibin geri kalanna ise bir yllk vize verdi.

Karar dengesiz bir uygulama olarak tanmlayan Amed ehir Tiyatrosu sanatçs ve ayn zamanda Don Kxot oyununda yer alan Berfin Emektar, Biz Avrupa turnesine Don Kxot adl oyunumuzla gidecektik ancak ekibimizin yarsna, bir sanatç açsndan kabul edilemeyecek gerekçelerle vize verilmedi. Vize verilmeyen arkadalarmz ekibimize yeni dahil olan genç sanatçlar. Alman makamlar bu arkadalarmzn medeni halleri ve dönü ihtimallerine ilikin kayglarn belirttiler. Sunduklar baka hiçbir gerekçe yok dedi.

GRMLER SÜRÜYOR

15 Ocakta balamas beklenen turne kapsamnda Cervantesin Don Quijote adl romanndan Ferhad Feq tarafndan uyarlanp yönetilen Don Kxot adl tiyatro oyununun Berlin, Hamburg, Köln, Essen, Frankfurt, Anvers, Amsterdam, Zürih, Solothurn, St. Gallen, Luzern, Basel, Cenevre ve Lozan gibi kentlerde gösterilmesi planlanyordu. Sanatçlara vize verilmemesi üzerine ertelenen turnenin Nisan aynda gerçekleebilmesi için Amed ehir Tiyatrosunun giriimleri sürüyor.

Ana Sayfaya Git