Turnikeli önlem

Siirt'te 14 Eylül Anadolu Lisesi'nin girişine öğrenci ile öğretmeni ders programına göre takip eden ve ilgililere anında uyarı mesajı gönderebilen elektronik turnike sistemi konuldu.

Haberler 19.01.2017 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtte 14 Eylül Anadolu Lisesinin giriinde örenci ile öretmeni ders programna göre takip eden ve ilgililere annda uyar mesaj gönderebilen elektronik turnike sistemi oluturuldu.

Siirtte 14 Eylül Anadolu Lisesi giriine konulan turnike sistemi ile örenciler okul giri çklarnda kart okutuyor, okula geç kalan veya o gün gelmeyen örenci, velilerine gönderilen mesajla bildiriliyor.

l Milli Eitim Müdürü Fethi Suay, bu yl 14 Eylül Anadolu Lisesinde örencilerin turnikeden geçmek suretiyle derslerine alnmasn saladklarn söyledi.

Turnike sisteminin o gün okuluna devam etmeyen örenciyi ayn saatte tespit ettiini ve ailesine mesaj olarak bildirdiini kaydeden Suay, öyle konutu:

Biz bu noktada öretmen ve idareci olarak örencilerle ilgili sk bir kontrol mekanizmas oluturduk. çok da faydasn gördük, önümüzdeki ylda dier liselerde de ayn mekanizmay oluturmay düünüyoruz. Veliler çok memnun, dier okullardaki veliler de ayn sistemin oluturulmasn talep etti. Biz de bunu yapmak için elimizden gelen çabay sarf edeceiz.

- Veliler sistemden memnun

Okul Aile Birlii Bakan Beir lçin de sistemin örenciler için çok iyi olduunu, yaplan bu sistemi veli olarak desteklediklerini kaydetti.

Okula gitmeyen örenciler konusunda velilerin cep telefonuna gönderilen mesaj ile bilgilendirildiini kaydeden lçin, bu sayede velilerin çocuklarndan haberdar olduklarn aktard. lçin, öyle devam etti:

Turnike sisteminin dier okullarda da gelitirilmesini istiyoruz. çocuklar sabah okula geldiklerinde ölen vakti gelmeden dar çkamyor. Örenciler okullarna, derslerine daha iyi motive oluyorlar. çocuklarmz geleceimizdir. Onlar için ne yapsak az. Yaplan sistemi destekliyoruz.

Veli eyhmus Kzlay ise turnike sistemi dolaysyla yetkililere teekkür ederek, sistem sayesinde çocuklarnn güvende olduunu hissettiklerini söyledi.

Kzlay, Örenciler geç kaldklarnda ayn anda bize mesaj geliyor. Bu çok gururlandrc bir sistem. Bu sistemi hayata geçirdikleri için teekkür ediyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git