TUS ve STS'nin cevap kağıtları erişime açıldı

2019-TUS (1. Dönem) ile 2019- STS Tıp Doktorluğu (1. Dönem) cevap kağıtları ve aday cevapları ÖSYM'nin internet sitesinden erişime açıldı.

Haberler 22.03.2019 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tpta Uzmanlk Eitimi Giri Snav (2019-TUS 1. Dönem) ve Tp Doktorluu Alannda Yurt D Yükseköretim Diploma Denklii çin Seviye Tespit Snav (2019-STS Tp Doktorluu 1. Dönem) cevap katlar ve aday cevaplar eriime açld.

Ölçme, Seçme ve Yerletirme Merkezinin (ÖSYM) internet sitesinde 24 ubatta uygulanan 2019-TUS (1. Dönem) ve 2019-STS Tp Doktorluu (1. Dönem) snavlarna ilikin duyuruya yer verildi.

Buna göre, adaylarn cevap katlarnn görüntüleri, cevap katlarna yaptklar iaretlemelerin optik okuyucular tarafndan okunmas sonucu elde edilen aday cevaplar ve sorularn doru cevaplar, snava giren adaylarn sorulara verdikleri yantlarn ve deerlendirme sonuçlarn inceleyebilmeleri amacyla ÖSYMnin internet sitesinde 10 gün süreyle eriime açld.

CEVAP KAITLARI

Adaylar, ÖSYMnin https://ais.osym.gov.tr adresine T.C. Kimlik Numaralar ve ifreleri ile giri yaptktan sonra ilgili snav ve Cevap Kad Görüntüleme ekrann seçerek snavda kullandklar cevap kad görüntüsünü, cevap kadna yaptklar iaretlemeleri, bu iaretlemelerin optik okuyucularla okunmas sonucu elde edilen aday cevaplarn ve sorularn doru cevaplarn görebilecek.

Ayrca adaylar, aday cevaplarnn ve cevap anahtarnn yaynland form üzerindeki soru numaralarn tkladklarnda, her soru için açlan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doru cevab ile ilgili soruya kendilerinin vermi olduu cevab görüntüleyebilecek.

Sorular, adayn snavda kulland kitapçn soru ve seçenek diziliminde görüntüleniyor. lgili sayfada, adaylarn testlerdeki toplam doru, yanl ve bo cevap saylar ile birlikte ham puanlar da gösteriliyor.

Ana Sayfaya Git