Tuzla'da Gençlik Gemisi öğrencileri, Diyarbakırlı çocuklarla denize daldı

Tuzla Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Gençlik Gemisi dalgıçlık öğrencileri, Diyarbakırlı çocuklarla dalış yaptı.

Haberler 27.08.2020 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Belediyeden yaplan açklamaya göre, Türkiyenin ilk ve tek gençlik gemisi olan Tuzla Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Gençlik Gemisi dalgçlk örencileri anlaml bir dal etkinlii gerçekletirdi.

Daha önce de denizlerin kirletilmemesi için farkndalk oluturmak için çeitli etkinlikler düzenleyen örenciler bu kez de Diyarbakrl çocuklarla dal yapt. Gençlik Merkezinde Eitim ve Deniz ehri Tuzla slogann uygun olarak eitim alan gençler, kürek, kano, rüzgar sörfü ve yelken gibi su sporlarn yapyor.

Tuzla Belediyesi Gençlik Gemisi ve Gençlik Merkezinde, su sporlar etkinlikleri ve dalgçlk eitimleri ile üniversiteye hazrlanan gençleri farkl hobilere yönlendirmenin yan sra ilçede su sporlarnn daha da yaygn hale getirilmesi amaçlanyor.

Tuzla Belediye Bakan adi Yazc, Diyarbakrdan gelen çocuklarn ilk kez stanbulda denize girdiklerini belirterek, Diyarbakrn Sur ilçesinde bulunan Anzele suyunda yüzmüler. Yüzmeyi de bu tarihi kaynak suda örenmiler. lk kez denizde yüzen çocuklarm Gençlik Merkezimizin dalgçlk kulübü hocalaryla denizin dibini de kefettiler. Aramzda güzel bir ba olutu. ifadelerini kulland.

lk kez dal yapan çocuklar da yaadklar heyecan dile getirdi.

Ana Sayfaya Git