TYT Barajı

Yükseköğretim Kurulunca, özel yetenek sınavıyla öğrenci alan öğretmenlik programlarına YKS'nin birinci oturumu olan TYT'de en düşük 800 bininci başarı sırasına sahip olma şartı getirildi.

Haberler 18.10.2019 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yükseköretim Kurulunca (YÖK), özel yetenek snavyla örenci alan eitim fakültelerinin öretmenlik programlarna, Yükseköretim Kurumlar Snavnn birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testinde (TYT) en düük 800 bininci baar srasna sahip olma art getirildi.

Alnan bilgiye göre, üniversitelerin özel yetenek snav ile örenci alan öretmenlik programlar için merkezi yerletirme snavyla örenci alanlarn aksine baar sras art bulunmuyordu.

Yükseköretim Genel Kurul toplantsnda üniversitelerin baz alanlarna baar sras art getirilmesine ilikin yeni bir karar alnd. Buna göre, 2020 YKSde özel yetenek snavyla örenci alacak öretmenlik programlarna bavuru yapabilmek için TYTde en düük 800 bininci baar srasna sahip olma art aranacak.

Bu kapsamda, özel yetenekle örenci alan öretmenlik bölümlerine bavuru için TYTdeki baraj da geçmek gerekecek.

- Örenciler 2 yl önceden bilgilendirildi

2018 ve 2019 YKS klavuzlarnda dier öretmenlik programlarnda olduu gibi özel yetenekle örenci alan programlara da baar sras art getirilecei, snava girecek örenciler için 2 yl önce duyuruldu.

Bu ylki YKS sonuçlarna göre, özel yetenek snavyla girilen öretmenlik programlarna 1 milyon 761 bininci sradaki örenci kabul edilmiti.

TYTde 800 bin baar sras art getirilen özel yetenek snavyla örenci alan öretmenlik programlarnda, özel yetenek snavyla örenci alm hususunda herhangi bir deiiklik söz konusu olmayacak.

Öte yandan, merkezi yerletirme snavyla örenci alan öretmenlik programlar için AYTden en düük 300 bin baar sras art devam edecek.

Ana Sayfaya Git