TYT soruları YGS’den farklı olacak

YKS’yle ilgili detayların çoğu açıklansa da adaylar hala heyecanla soru tarzlarıyla ilgili bilgi bekliyor.

Haberler 30.10.2017 - 07:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YÖK, YKSyle ilgili skça sorulanlar ve yantlar bölümünde bununla alakal bir açklama yapt. Buna göre, TYT matematik ve Türkçe testindeki sorular YGSden farkl olacak. Bilgiyi ezberlemeye dayal bir çerçeveden uzaklap ölçmede muhakeme, anlama ve çkarmda bulunma evresine geçmek istiyoruz denilen açklamada, soru tarzlaryla ilgili örnekleri ÖSYMnin en yakn zamanda açklanaca belirtildi.

Yükseköretim Kurulu (YÖK), binlerce örencinin heyecanla bekledii Yükseköretim Kurumlar Snavnda (YKS) çkacak soru tarzlaryla ilgili açklama yapt. YKSyle ilgili skça sorulanlar ve yantlar bölümüne iki konuya daha açklk getirdi. Buna göre Temel Yeterlilik Testinde (TYT) Türkçe ve matematik testleri Yükseköretime Geçi Snavndakilerin (YGS) benzeri olmayacak. Bilgiyi ezberlemeye dayal bir çerçeveden uzaklap ölçmede muhakeme, anlama ve çkarmda bulunma evresine geçmek istiyoruz denilen açklamada u bilgilere yer verildi:

BLG EZBERDEN UZAKLATIRILACAK

TYT, yllardr eletirilen ezbere dayal snav sisteminden muhakemeye ve bilgiyi kullanmaya dayal snav sistemine geçitir. TYT, Türkçe ve matematik derslerinde sadece adaylarn bilgilerini deil sözel ve saysal alanlarda sahip olmalar beklenen yeterlilikleri, yani bilgi ile ilikili beceri ve yetkinlikleri de kapsar. Dil ve matematik, bütün bilim alanlarnn ortak ifade arac. Bundan dolay bu iki dili kullanarak TYTde adaylarn sözel ve saysal yeterliliklerini ölçmek istiyoruz. Türkçe Testinde; sözel alanlardaki yeterlilikler esasl, dier sosyal bilimler dersleriyle de ilikili olarak Türkçeyi doru kullanma, okuduunu anlama ve yorumlama, kelime hazinesi, temel cümle bilgisi ve imla kurallarn kullanma becerileri ölçülecek. Temel Matematik Testinde; saysal alanlardaki yeterlilikler esasl, dier fen bilimleri dersleriyle de ilikili olarak temel matematik ve bilim kavramlarn kullanma ve bu kavramlar kullanarak ilem yapma, temel matematiksel ilikilerden yararlanarak soyut ilemler yapma, temel matematik prensiplerini ve ilemlerini gündelik hayatta uygulama becerileri ölçülecek. Özetle, bilgiyi ezberlemeye dayal bir çerçeveden uzaklap ölçmede muhakeme, anlama ve çkarmda bulunma evresine geçmek istiyoruz.

ÖRNEK SORULARI ÖSYM AçIKLAYACAK

YÖK ayrca adaylarn en çok merak ettii örnek sorularn yaynlanp yaynlanmayacayla ilgili de u açklamay yapt:

ÖSYM tarafndan en yakn zamanda TYT örnek soru ve cevaplar yaynlanacak.

Ana Sayfaya Git