Üç bin soruluk kaynak hazır!

MEB ortaokul öğrencilerine yönelik 3 bin soruluk yeni kaynak hazırladı

Haberler 26.12.2020 - 00:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB), uzaktan eitim sürecine destek amacyla 5, 6,7 ve 8. snflar için hazrlanan çalma fasiküllerinin üçüncü ünitelerini http://odsgm.meb.gov.tr/ adresinden eriime açt.

Bakanlktan yaplan açklamada, MEBin uzaktan eitim sürecinde zengin kaynaklarla örencilere destek sunmaya devam ettii belirtildi.

Eitim öretim faaliyetlerine destek amacyla bata Kazanm Kavrama Testleri olmak üzere LGS için örnek sorular ile farkl snflar için Beceri Temelli Testler, Tekrar Testleri ve çalma sorularndan oluan fasiküllerin yl içinde paylald hatrlatlan açklamada, bu destek materyallerinin örenci ve öretmenler tarafndan youn ilgi gördüü vurguland.

Bu balamda, ortaokul 5, 6, 7 ve 8. snflar için hazrlanan çalma fasiküllerinin üçüncü üniteleri ile uzaktan eitime kaynak desteinin sürdüü ifade edilen açklamada unlar kaydedildi:

çalma fasikülleri örencilerin ileyecekleri konular pekitirecekleri ve farkl soru türleri üzerinde deneyim kazanacaklar ekilde tasarland. Fasiküller, 5, 6, 7 ve 8. snf düzeylerinde Türkçe, matematik, fen bilimleri ve sosyal bilgiler (8. snflar için T.C. nklap Tarihi ve Atatürkçülük) branlarnn her ünitesi için ayr bir kitapçk olacak ekilde hazrland. Fasiküllerde çeitli soru türlerinin yan sra eletirme, bulmaca gibi etkinliklere de yer verildi. 8inci snf düzeyinde, 3 Türkçe, 4 matematik, 4 fen bilimleri ve 4 nklap Tarihi ve Atatürkçülük olmak üzere toplam 15 fasikül hazrland.

Yedinci snf düzeyinde, iki Türkçe fasikülü, iki matematik fasikülü, 2 fen bilimleri fasikülü ve 3 sosyal bilgiler olmak üzere toplam 9 fasikül kullanma sunuldu. 6nc snf düzeyinde, 2 Türkçe, 3 matematik, 2 fen bilimleri ve 2 sosyal bilgiler olmak üzere 9 fasikül ve 5inci snf düzeyinde, 2 Türkçe, 2 matematik, 2 fen bilimleri ve 2 sosyal bilgiler olmak üzere toplam 8 fasikül bulunuyor. Hazrlanan 41 fasikülde 3 bin soru yer alyor.

Ünitelerin ileni zamanna göre yl boyunca yaymlanacak fasiküllere http://odsgm.meb.gov.tr/ adresinden eriilebilecek.

SELçUK: ZENGN BR KAYNAK DESTE OLUTURUYOR

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk da uzaktan eitim sürecinde örencilere her türlü destei salamaya çaltklarn belirterek Örencilerimizin yannda olabilmek için salgn döneminde onlara sunduumuz kaynak desteini artryoruz. Bugün de çalma fasiküllerinin üçüncü ünitelerini paylayoruz. bilgisini verdi.

Bakan Selçuk u deerlendirmeleri yapt:

Yaymlanan bu fasiküller LGSye hazrlanan 8inci snf örencilerimiz için de zengin bir kaynak destei oluturuyor. Farkl soru türleriyle örencilerimizin anlama süreçlerini ve motivasyonlarn güçlendiriyoruz. Örencilerimizin muhakeme ve eletirel düünme örnekleriyle karlamalar için destek oluyoruz. Dier üniteleri kapsayan fasiküller yaymlanmaya devam edecek.

Bu ay içerisinde ilk kez ilköretim 4üncü snf örencilerimiz için çalma fasikülleri yaymladk. Bu çalmalar baaryla koordine eden Bakan Yardmcm Mahmut Özere, çalma fasiküllerinin hazrlanmasnda büyük emek veren Ölçme Deerlendirme ve Snav Hizmetleri Genel Müdürü Sadri ensoy ve Soru Oluturma ve Gelitirme Dairesi çalanlarna ve 81 ilde bulunan Ölçme Deerlendirme Merkezlerimizde görevli arkadalarmz ve öretmenlerimize teekkür ediyorum.

Ana Sayfaya Git