Üç makineye bağlı yaşayan Nurçin, tek parmağı ile 3'üncü kitabını çıkardı

Elazığ'da 3 makine ile yatağa bağlı olarak yaşamak zorunda kalan ve 3. kitabını çıkaran Nurçin Arlı, Covid-19 pandemisi nedeniyle tedbirlere dikkat etmeyenlere seslenerek, 11 yıldır solunum cihazıyla yaşamak zorunda kaldığını aktardı.

Haberler 03.01.2021 - 23:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milyonda bir görülen hastal nedeniyle 3 makineye bal olarak yaam mücadelesi veren ve tek parmayla yazarla adm atan 32 yandaki Nurçin Arl, imdi Sra Sende isimli üçüncü kitabn okurlaryla buluturarak büyük bir azim örnei oldu.

10 yandaki yakaland milyonda bir görülen kas geveklii (duchenne muscular dystrophy miyopati) hastal nedeniyle iki kez kalbi durduktan sonra 3 makineyle yataa baml yaamaya balayan 32 yandaki Nurçin Arl, 4 senedir tek parma ile kitap yazyor. 2016 ylnda yazmaya balayan Arl, 2017 ylnda ilk kitab olan deneme türündeki Vatan Gözlümü çkarmay baard. Arl, iki yl sonra roman türündeki ikinci kitab olan Tahta Salncak çkard. Birçok sosyal sorumluluk projesinde de yer alan Arl, son olarak ise üçüncü kitab olan imdi Sra Sende kitabn okuyucularyla buluturdu. Büyük bir baar hikayesi sergileyen Arl, Her Daim yilik Dernei sponsorluunda basmn gerçekletirerek çkard kitab için okuyuculardan destek istedi.

Yazarla balama serüveninden bahseden Nurçin Arl, Yazarla ilk, 2016 ylnda baladm ve 2017 ylnda deneme türünde olan ilk kitabm Vatan Gözlümü okuyucularyla buluturdum. Daha sonra 2019 ylnda da ikinci kitabm roman türünde olan Tahta Salncak okuyucularyla buluturdum. Bu yl daha yeni üçüncü kitabm okuyucularyla buluturdum. Kitabmn ismi ise, Simdi Sra Sende. Bu kitabmn yazm yaklak 1,5 yl sürdü. çünkü telefon ve bilgisayar ile yazyorum ve sadece tek parmam kullanarak yazabiliyorum. Bu yüzden daha zorlu geçiyor ama hayalimi zevkle yaptm için zorluunu hiç yaamyorum. Sadece zaman konusunda biraz uzun sürüyor ama bu hayalimi gerçekletirdim. En büyük destekçim bata aileme çok teekkür ediyorum. Daha sonra bu süreçte kitabmn basmnda hem maddi hem manevi olarak desteklerini esirgemeyen ve üyesi olduum Her Daim yilik Dernei ve bakan Salih Küçüktepeye çok teekkür ediyorum dedi.

Nurçin pandemide dikkat etmeyenlere seslendi: Ben 11 yldr solunum cihazna bal yayorum

Uzun süredir solunum cihazna bal olarak yaadn anmsatan Arl, pandemi sürecinde tedbirlere uymayanlara önerilerde bulunarak, Ben kas hastasym ve 2009 ylndan beridir bu ekilde yataa ve solunum cihazna bal yayorum. Hiçbir ekilde dar çkamyorum. Sadece ambulansla hastaneye gidip gelince dary görebiliyorum ve sürekli evdeyim. Bu pandemi sürecine deinmek istiyorum. Bu süreçte evde kalmayp darda olanlara solunum cihazna bal olmay hiçe sayanlara sesleniyorum, kesinlikle hiç kolay deil. Sadece biraz daha sabredip evde kalsalar bu süreci salkl bir ekilde atlatabilirler. Ben 11 yldr bu ekildeyim ve inann bu ekilde yaanlabiliyordiye konutu.

NURçN LE GURUR DUYUYORUZ

Baba Mehmet Arl ise, Nurçin, 4 yldr kitap yazyor. Srasyla, Vatan Gözlüm, Tahta Salncak ve imdi elimize geçen imdi Sra Sende kitab okuyucularyla bulutu. Nurçin ile gurur duyuyoruz ve çkard her kitap bizim için büyük bir mutluluk diye konutu.

Nurçinin kitap basmnda sponsor olan dernein Bakan Salih Küçüktepe de, Derneimiz 24 Ocak depreminden sonra kuruldu ve arlkl olarak depremzede ailelere yardm ediyorduk. Nurçin kardeimiz ile daha önceden tanklmz söz konusu ve derneimize aldk, gönüllü üyemiz oldu. Muhabbet esnasnda üçüncü kitabndan bahsetmiti. Dernekteki yönetimindeki arkadalarla istiare ettik ve sosyal farkndalk adna Nurçin kardeimizin üçüncü kitabnn basmn dernek olarak üstlendik. Gerçekten azmin zaferi olarak görüyoruz. Kardeimizin hayat herkese örnek olmal, biz de destek olduumuz için mutluyuz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git