Ücretsiz dezenfekte öğrencilerden!

Meslek liselerinden yaşlılara ücretsiz maske ve dezenfektan malzeme

Haberler 25.03.2020 - 00:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl, (MEB) meslek liselerinde üretilen temizlik ve dezenfektan malzemeleri ile cerrahi maskelerin yal ile bakma muhtaç ailelere ücretsiz ulatrlmasn kararlatrd.

Bakanlk, koronavirüs önlemleri kapsamnda meslek liselerinde balatt üretimin kapasite ve çeitliliini artrmaya devam ediyor. MEB, temizlik malzemesi, dezenfektan, cerrahi maske ve tek kullanmlk önlük ile tulum gibi koruyucu ürünlerin üretimine arlk veriyor.

Bir taraftan piyasann ihtiyaçlarn güvenilir ekilde karlamaya çalan meslek liseleri, dier yandan yeni bir sosyal hizmet projesini devreye soktu.

MEB Mesleki ve Teknik Eitim Genel Müdürlüü, mesleki ve teknik ortaöretim kurumlar örenci ve öretmenlerinin yllardr sürdürdüü Meslek Lisesi Örencileri Ailelerimizle Buluuyor projesini koronavirüs önlemleri kapsamnda yeniden deerlendirdi ve kapsamn geniletti. Bu dorultuda meslek liselerinde üretilen temizlik ve dezenfektan malzemeleri ile cerrahi maskelerin yal ve bakma muhtaç ailelere ücretsiz ulatrlmas karar alnd.

- Özer: Üretim çeitliliimiz arttkça bu projenin kapsam da genileyecek

MEB Bakan Yardmcs Mahmut Özer, mesleki ve teknik ortaöretim kurumlarnn yönetici, öretmen ve örencileri ile yllardan beri yal ve ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz hizmet sunduklarn anmsatarak, unlar dile getirdi:

Bu süreçte bu projenin içeriini deitirdik ve üretilen temizlik malzemeleri ve maskelerin öncelikli olarak yal ve ihtiyaç sahibi ailelerimize ücretsiz ulatrma karar aldk. Üretim çeitliliimiz arttkça bu projenin kapsam da genileyecek. Bu süreçte fedakarca çalan ve projeye önemli katklar sunan Mesleki ve Teknik Eitim Genel Müdürlüümüze, projede yer alan ve büyük emek veren tüm yöneticilerimize, il müdürlerimize, öretmen ve örencilerimize ükranlarm sunuyorum.

Meslek Lisesi Örencileri Ailelerimizle Buluuyor projesi kapsamnda 2018-2019 eitim-öretim ylnda 81 ilde bin 889 okul yer ald. Bu okullarda 13 bin 217 öretmen ve 39 bin 197 örencisi projeye katlarak 54 bin aileye destek oldu.

Proje kapsamnda okulun bulunduu mahallede ihtiyaç sahibi, yal ve bakma muhtaç ailelerin evlerinin bölümlerinin küçük bakm ve onarmlar, boya-badana, mobilya tamiri, evlerinde bulunan kullanlamaz veya eskimi durumdaki eyalarnn tamir ya da deiim gerektiren küçük onarmlar, hasta ve kiisel bakma ihtiyac olan yallara bakm ve temizlik hizmeti, kiisel bakm ve hayatlarn kolaylatrc yardmlar yaplmt.

Ana Sayfaya Git