Ücretsiz eğitim!

Kayapınar Belediyesi, 'Eğitim Akademisi' ile, ilçe merkezinde ve kırsalda ekonomik durumu düşük öğrencilere ücretsiz eğitim desteği veriyor. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç, eğitim akademisinde 500 öğrencinin faydalandığını belirterek, "Burada 8'inci ve 12'nci sınıfları sınavlara hazırlıyoruz, hafta sonları da mezunlarımızı alıyoruz. Küçük yaş guruplarımız için de robotik kodlama ve İngilizce eğitimlerimiz olacak" dedi.

Haberler 18.12.2021 - 11:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Kayapnar Belediyesi, ilçe merkezinde ve krsal bölgelerde yaayan sosyoekonomik durumu düük örencilere ücretsiz eitim destei vermek amacyla Kayapnar Belediyesi Eitim Akademisini kurdu. 1 kütüphane ve 9 derslikle haftann 7 günü örencilerin ücretsiz snavlara hazrland akademide 5 ve 6nc snf örenciler için robotik kodlama ve ngilizce eitimi de bulunuyor.

BURADA SINAVLARA YÖNELK BR ETM OLACAK
Eitim akademisinin açln yapan Kayapnar Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Ünal Koç, uanda 500 örencinin kayt yaparak buradan faydalandn belirterek; Kayapnar Belediyesi olarak eitime hep önem veren bir belediyeyiz, bugün Kayapnar Belediyesi Eitim Akademisini açyoruz. Bugüne kadar 9 tane bilgi evimiz vard, oralarda 2900 örencimiz eitim alyordu, fakat bugün farkl bir konseptle eitime balyoruz. Burada snavlara yönelik bir eitiminiz olacak, uan itibari ile 500 örencimiz burada kaytl, 22 tane öretmenimiz var eklinde konutu.

çOCUKLARIMIZIN ETM çN TÜM KAYNAKLARIMIZI SEFERBER EDYORUZ
Amaçlarnn hem eitimin kalitesini arttrmak, hem de çocuklarn daha iyi yerlere gelmesini salamak olduuna vurgu yapan Kaymakam Koç; Burada 8inci ve 12nci snflar snavlara hazrlyoruz, hafta sonlar da mezunlarmz alyoruz. Küçük ya guruplarmz için robotik kodlama ve ngilizce eitimlerimiz olacak. Burada amacmz, hem eitimimizin kalitesini arttrmak, hem de çocuklarmzn daha iyi yerlere gelmesini salamak. Onlar için bütün kaynaklarmz seferber ediyoruz. Burada yaptmz snflara da Diyarbakrmzn deerlerinin isimlerini verdik, Cahit Stk Taranc, Ziya Gökalp gibi isimler verdik. Böylece örenciler de onlar örnek alsnlar ve daha güzel yerlere gelsinler istiyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git