Ücretsiz kurslar!

Diyarbakır'ın Dicle İlçe Kaymakamlığı, Halk Eğitim Merkezi ve Aile Destek Merkezi’nin katkılarıyla açılan kursta, öğrencilere yönelik ücretsiz bağlama ve gitar kursu veriliyor.

Haberler 13.11.2019 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diclede çeitli ya grubundaki örencilere yönelik balama ve gitar kursu açld. Örencilerin ücretsiz yararland kursta ders veren müzik öretmeni Frat Ylmaz, ilçesindeki örencilere bir nebze de olsa katk salamak için çalmalar yürüttüünü söyledi. Ylmaz, lçemizdeki insanlarn müzikle tanp, örencilerimin müzik alanndaki yeteneklerini kefedip gelitirmeleri için çalyoruz. Balama kursunda 10 örencim var.

GTAR VE BALAMA KURSU

Gitarda ise 12 örencim var. Enstrümanlarmz Dicle Kaymakamlna bal olan Aile Destek Merkezi yöneticilerine karlyor. Ben ve dier eitmen Hocamla birlikte, Diclede müzik alanndaki yetenekleri kefedip eitmeye devam edeceiz. Kayt yaptrmak isteyenler, Halk Eitim Merkezine ücretsiz olarak bavurup kurslara katlm salayabilirler. leride imkanlar dahilinde piyano derslerini vermek istiyoruz. Örencilerimizin bo vakitlerini balama ve gitar çalarak deerlendirmeleri, bir müzik öretmeni olarak beni çok memnun ediyor. çünkü amaç, müzii sadece bir akademik olarak örenmek deildir. Örencilerimiz, bunu bir kültür haline getirip, ileride hangi meslek gurubunda yer alrlarsa alsnlar, bu kültürü çocuklarna, yakn çevrelerine aktarmalar söz konusudur dedi.

Ana Sayfaya Git