Ücretsiz yaz tatili

Ailelerinin maddi durumlarından dolayı tatil yapma imkânı bulunmayan çocuklara Maden'in Geçin belgesinde, Belediyenin sosyal tesislerinde, ücretsiz yaz tatili yapabilecekler.

Haberler 19.06.2021 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Bakanl, Elazn Maden ilçesi Gezin beldesinde yer alan çocuk Yaz Kamp, kaplarn miniklere 21 Haziranda açyor.

Salgn nedeniyle yaklak 2 yldan beri kapal tutulan çocuk Yaz Kampnda bakm-onarm çalmas yürütülüyor. Ekipler, uzun süre kullanlmamas nedeniyle hasar gören idare ve yemekhane binalar, lavabolar, konteynerler, havuzlar, futbol, voleybol ve basketbol sahalarnda yapt tadilatlarla alan çocuklarn kullanmna hazr hale getirdi.

BAVURULAR BALADI

Tatil yapma imkn bulamayan 9-18 ya aras çocuklarn, ücretsiz yararlanaca yaz kampnn bavurular balad. Her çocuun 5 gün boyunca arlanaca kamptan yararlanmak isteyenler, velileriyle birlikte Bilgi Evleri, Akademi Lise ve Sümerpark Ortak Yaam Alannda yer alan Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Bakanlna mesai saatleri içinde bavuruda bulunabilecek.

YAZ KAMPINDAN 1200 çOCUK YARARLANACAK

Miniklerin sosyal becerilerini artrmalar için çeitli etkinliklere de yer verecei ve 9 hafta sürecek olan kamptan 100er kiilik guruplar halinde yaklak 1200 çocuk yararlanacak.

Alannda uzman eitmenler, kampta çocuklara, milli ve manevi deerler seminerleri, resim, el becerileri, halk oyunlar, müzik, okuma, sinema, yaratc drama, robotik ve ritim atölyeleri araclyla eitimler verecek.

çocuklarn, fiziksel geliimlerine katk sunmak amacyla sportif faaliyetler kapsamnda her gün belirli saatlerde yüzme, futbol, basketbol, satranç ve voleybol etkinlikleri düzenlenecek.

çOCUKLAR YÜZME ÖRENECEK

çocuklar, kamp dönemi boyunca her gün belirlenen saatlerde yar olimpik yüzme havuzunda zaman geçirecek. Yaanabilecek olumsuz duruma kar cankurtaranlarnda görev yapaca havuzda, yüzme bilen ve bilmeyen çocuklar gruplara ayrlacak.

Alannda uzman eitmenler, yüzme bilmeyen çocuklara yüzme, yüzme bilen miniklere ise yüzme stillerini öretecek.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Bakanl, çocuklara çevre bilincini alamak için kamp döneminde doay ve bulunduklar alan tanmalar için Hazar Gölüne tantc gezi organize edecek.

DYETSYENLERN HAZIRLADII LSTEYLE çOCUKLAR DÜZENL BESLENECEK

Diyetisyenlerin hazrlad listeyle çocuklar, 5 günlük kamp süresince kahvalt, öle, ikindi ve akam yemei olmak üzere günde, 4 öün ücretsiz yemek hizmetleri sayesinde düzenli beslenme imkn bulacak.

Kamp dönemi boyunca yaanabilecek olumsuz salk durumlarna kar alanda bulunan revirde salk personeli 24 saat görev yapacak.

HER GRUBA KAMP ATE ELNDE VEDA GECES

Her hafta 100 kiiden oluacak çocuk grubunun kabul edilecei kampn son gününde veda gecesi düzenlenecek. Yaklacak kamp atei etrafnda çocuklar, müzik eliinde halaylar çekerek elenecek, kamp ile ilgili, duygu ve düüncelerini dile getirme ans yakalayacak. Ulam Daire Bakanl, toplu tama araçlaryla çocuklar kamp alanna tayacak. Kamp, 10 Eylülde sona erecek.

Ana Sayfaya Git