Uçurtma şenliği

ŞIRNAK'ta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün, Şırnak Belediyesi'nin destekleri ile düzenlediği uçurtma şenliğine katılan çocuklar, gökyüzünü rengarenk uçurtmalarla süsleyerek, coşkulu bir gün geçerdi.

Haberler 23.05.2017 - 08:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnak merkezde bulunan okullarda ve çeitli rehabilitasyon merkezinde eitim gören çocuklar ile Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüü bünyesindeki Sevgi Evleri çocuk Yuvasnda kalan çocuklar katld enlikte, çocuklar elenceli bir gün yaad. 150 uçurtmann datld uçurtma enlii ile ilgili bilgi veren Aile Sosyal Politikalar l Müdürü Muzaffer Akçam, öyle dedi:

UçURTMA ENL

Biliyorsunuz zorlu bir süreçten geçtik. Hendek ve barikatlarla uzun zamandan beridir urayoruz. Cizre, Silopi, dil ve en son rnak merkezde bu hendek ve barikatlara yönelik operasyonlar oldu. Onun sonucunda çocuklarn bu travmalar atlatmalar konusunda biz bütün evlere psiko-sosyal almalar yaptk. Halen de bütün evlere ziyaretlere devam ediyoruz. Aileler ile birebir görümeler gerçekletiriyoruz. Zaman zaman da bu tip etkinlikler düzenleyip çocuklarn bu travmalar atlatmalar için yardmc oluyoruz. Bugün ki toplanmammzn amac bu uçurtma enlii. Milli eitim ve bütün kurumlarla istiare ederek her okuldan, rehabilitasyon merkezlerinden ve engellilerimizden buraya çardk. Bugün akama kadar hep beraber hem uçurtma uçuracaz, oynayacaz, yemek yiyeceiz. Akama kadar çocuklarn bu durumlar unutmas için rahat bir ortam oluturacaz.

Uçurtma enlii yansra, etkinlie katlan çocuklar, çeitli müzikler eliinde halay çekti, mendil kapmaca oyunlar oynayarak unutulmaz bir gün geçirdi.

Ana Sayfaya Git