Ufacık eller üşümeyecek?

Diyarbakır'da başlatılan "Ufacık Eller Üşümesin" proje kapsamında bir grup öğrenci, çetin kış şartlarının yaşandığı Ağrı'daki küçük öğrenciler için atkı ve bere ördü.

Haberler 07.01.2020 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Ufack Eller Üümesin projesi kapsamnda bir araya gelen örencilerin ördüü atk ve bereler, Arnn Tutak ilçesine bal Hacyusuf köyündeki 120 örenciye hediye edildi.

Diyarbakr Ali Kuçu Ortaokulunda Teknoloji ve Tasarm Öretmeni Emel Akbua, kn sert ve çetin geçtii Ardaki çocuklarn k scak geçirmeleri amacyla Ufack Eller Üümesin projesini hayata geçirdi.

Proje kapsamnda bir araya gelen örenciler, Arnn Hacyusuf köyündeki kardelerine atk ve bere örmeye balad.

Örenciler, günlerce süren çalmann ardndan ürettikleri el emei göz nuru atk ve bereleri, öretmenleri vastasyla Arya gönderdi.

Tutak ilçesinde teslim alnan atk ve bereler, ilçeye 30 kilometre uzaklktaki Hacyusuf köyünde görevli öretmenlerce örencilere datld.

ÖRDÜKLER ATKI VE BERELER

Atk, bere ve kendilerine yazlan mektuplar alp büyük mutluluk yaayan örenciler, Diyarbakrl örencilere teekkür etti.

Türkçe öretmeni Hatice Klç, Diyarbakrdan Ufack Eller Üümesin projesiyle gönderilen atk ve bereler sayesinde köydeki çocuklarn scak bir k geçireceklerini söyledi.

Arda klarn çok zorlu geçtiini belirten Klç, Diyarbakrl örencilerin yapt atk ve bereleri örencilerimize dattk. nallah örencilerimiz bu k gününde üümezler. Toplam 120 atk ve bere örülmü. Emel hoca ile örenciler bu atk ve bereleri birlikte örmüler. dedi.

Klç, söz konusu projeyle örencilerin yardmlama duygusunun gelitiini ifade ederek Bu bir yardmlama ve paylamdr. çocuklar bunu çok güzel içselletirdiler. Örenciler bu k üümeyecekler. Burada kn hava artlar çok kötü. çocuklar souk artlarda okula gidip geliyorlar. Örencilerin hepsine atk ve bere dattk, hiçbiri açkta kalmad. diye konutu.

Ana Sayfaya Git