Uğur Okulları'ndan LGS ve YKS değerlendirmesi

Uğur Okulları Sınavlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Adil Kurt, YKS'de öğrencilerin 12'nci sınıfın ikinci dönemindeki derslerin tamamından muaf tutulmasının, sınav süresinin 30 dakika artırılması ve 180 puan barajının 10 puan düşürülerek 170'e indirilmesinin öğrenciler için çok büyük bir avantaj olduğunu belirterek, LGS'de ise öğrencilerin sınavlara kendi okullarında girecek olmasının büyük bir avantaj olduğunu vurguladı.

Haberler 07.05.2020 - 01:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uur Okullarndan yaplan açklamada, yeni açklanan snav tarihlerine ilikin deerlendirmelerde bulunuldu.

Açklamada görülerine yer verilen Uur Okullar Snavlardan Sorumlu Genel Müdür Yardmcs Kurt, bu yl gerçekleecek LGS ve YKSnin dier yllara göre daha farkl olacana iaret ederek, 8inci ve 12nci snfn ikinci dönem konularnn snav kapsamnda yer almamasnn örenciler için avantaj olduunu aktard.

Örencilerin kalan süreyi iyi deerlendirerek baar orann artrabileceini, daha az konuyla snava hazrlanmann avantaj olduunu vurgulayan Kurt, unlar kaydetti:

Ancak bu bir sralama snav olduu için sralamann doru yaplmas amacyla daha zor bir snav da olabilir. YKS tarihi 27-28 Haziran olarak deiti. YKSde örencilerimizin 12nci snfn ikinci dönemindeki derslerin tamamndan muaf tutulmas, snav süresinin 30 dakika artrlmas ve 180 puan barajnn 10 puan düürülerek 170e indirilmesi örenciler için çok büyük bir avantajdr. Bu sayede 112 bin-195 bin arasnda örencinin lisans programlarna yerleecekleri tahmin ediliyor. Örencilerimiz, hiç zaman kaybetmeden kalan süreyi genel tekrar yaparak daha verimli ve baarl ekilde sürdürmeliler.

GEREKL TEKRARLARI YAPMALARINI, DENEME SINAVI çÖZMELERN TAVSYE EDYORUM

Adil Kurt, LGSde ise örencilerin snavlara kendi okullarnda girecek olmalarnn büyük bir avantaj olduunu belirterek, snavn 20 Haziranda yaplacan hatrlatt.

Örencilere, okullarna geçen yla göre daha erken gitmelerini öneren Kurt, snav günü en geç saat 09.00da snav salonunda olunmas tavsiyesinde bulundu.

Kurt, Devletimiz sosyal mesafe kurallar ile de ilgili tüm önlemleri alarak snavlar yapacaktr. Kalan bu sürede gerekli tekrarlar yapmalarn, deneme snav çözmelerini tavsiye ediyorum. ifadelerini kulland.

Örencilere konular bitirdilerse her hafta en az 2 deneme snav çözmelerini öneren Kurt, u deerlendirmelerde bulundu:

Deneme snavndan sonra çözemedii, yanl yapt sorular tespit edip bu sorularn çözümünü örenmeliler. Deneme snavnda hangi konudan soru çözemiyor ise o konular tekrar etmeliler. Bu ksa süreyi verimli kullanabilirlerse bu sene yaplacak snavdan daha baarl ekilde çkabilirler.

Snavlarn bilginin yannda yorumlama, analiz, neden-sonuç ilikisi kurma gibi yetenekleri ölçeceini de öngörerek örencilerimize bu anlamda da pratik yapmalarn ve bol bol kitap okumalarn da tavsiye ediyorum. Tüm örencilere baarlar diliyorum.

Ana Sayfaya Git