Ukraynalı gelinin Diyarbakır sevgisi

Ülkesinden 15 yıl önce gelin geldiği kentte, "Diyarbakır'ın Hürrem'i" olarak tanınan 4 çocuk annesi Alyona Bedrenyuk, Diyarbakır'a sevgisini her fırsatta dile getiriyor.

Haberler 04.02.2017 - 09:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakra 15 yl önce gelin gelen spor eitmeni Ukraynal Alyona Bedrenyuk, aksanl konumas ve güleryüzlülüü ile kentte Diyarbakrn Hürremi olarak tannyor.

Diyarbakrl Ömer leri ile yllar önce tatil için geldii Antalyada tanan 37 yandaki Bedrenyuk, bir yl süren nianllk sonras evlendi. Diyarbakra yerleen ve 4 çocuk dünyaya getiren Bedrenyuk, 2013 ylnda cilt kanseri oldu.

Ailesinin desteiyle kanser ile mücadele eden Bedrenyuk, tan konulduktan ksa süre sonra balad bodypump (arlkl fitness) sporu sayesinde de hastal yenmeyi baard.

Bedrenyuk, yapt sporla hem fazla kilolarndan ve hastalndan kurtuldu hem de kendisini gelitirerek öretici seviyesine yükseldi.

Kentteki bir spor salonunda eitim veren Bedrenyuk, aksanl konumas ve güleryüzlülüü ile çevresindekiler tarafndan Diyarbakrn Hürremi olarak nitelendiriliyor.

Türkçeyi iyi düzeyde örenen, az da olsa Kürtçe ve Zazaca da konuan Bedrenyuk, kanser hastal nedeniyle vücudunun yüzde 75inin yara ile kaplandn anlatt.

Tedavi sürecinin çok zor geçtiini dile getiren Bedrenyuk, Bir kadn için çok zor, trnak etten ayrlyor. Saçlar, kirpikler, cilt pul pul dökülüyor. Görme bozukluu balyor. Saylar unutmaya baladm. dedi.

Bedrenyuk, yapt aratrmalarda hastaln yenebilmesi için beslenme alkanln deitirip moralini yüksek tutmas gerektiini örendiini, bu nedenle spora baladn vurgulad.

Spora balad ilk dönemlerde çok zorlanmasna ramen inatla devam ettiini ifade eden Bedrenyuk, dördüncü çocuundan sonra ald kilolar da spor yaparak verdiini, 52 kilograma kadar dütüünü ve kilolarn verdikten sonra kendini güçlenmi hissettiini dile getirdi.

Spor moralimi çok yükseltiyor. Bodypump sayesinde arkada ortam edindim, moralim yükseldi, beslenmem düzeldi. diyen Bedrenyuk, bodypump öretici sertifikas alarak bir spor salonunda balad grup derslerinde insanlara yardmc olmay hedeflediini kaydetti.

- Diyarbakr Ukraynadan daha güzel

Bedrenyuk, önce Türk bayrana sonra da eine ak olduunu, Diyarbakrda çok scak karlandn, ilk geldii yllarda Türkçe bilmedii için insanlarla el iareti ve beden diliyle iletiim kurduunu kaydetti.

Diyarbakr bambaka bir ehir olarak hayal ettiini bildiren Bedrenyuk, öyle devam etti:

Buraya gelince ardm, Avrupa ile pek fark olmadn gördüm. Diyarbakr Ukraynadan daha güzel. Ben kendimi Ukraynada göremiyorum. Benim yerim Türkiyede. Bu ehirden, Güneydoudan çkmak istemiyorum. Her yl Ukraynaya gidip ailemi ziyaret ediyorum. Oraya gidince buray o kadar özlüyorum ki dönüte çemedeki suyu bile içmeye doyamyorum.

Televizyon izleyerek örendii Türkçeyi kitap okuyarak gelitirdiine deinen Bedrenyuk, Kürtçeyi biraz konuabildiini, Zazacay ise anlayabildiini bildirdi.

- Kendi isteiyle Müslüman oldu

Türkiyeyi çok sevdiini anlatan Bedrenyuk, Ben vatanm ve bayramz seviyorum. Diyarbakr seviyorum. Bir atasözü var yüz defa duyma bir kere gör daha iyi diye. nsanlar buray görsün çünkü anlattklar gibi deil. diye konutu.

çevresindeki insanlarn namaz kldn görünce slam dinini merak etmeye baladn, Kuran- Kerimin Türkçe mealini okuduunu aktaran Bedrenyuk, slam dinini kendi isteiyle seçtiini sözlerine ekledi.

Bedrenyuktan eitim alan örencilerden Ömer Faruk Ar da eitmeni ile çalmann zevkli olduunu belirterek, Hürrem Sultann güzellii hocamzn güzelliiyle kyaslanyor. Enerjisi, derslerdeki hrs ve gücüyle de en az Hürrem Sultan kadar güçlü olduunu tüm örencilerine gösteriyor. ifadelerini kulland.

Örencilerinden Semanur Bagül ise Bedrenyukun kendileriyle yakndan ilgilendiini ve yanl hareketler yapmasna engel olduunu belirterek, Bize öyle güzel bir enerji alyor ki kendisiyle birlikte derslerde çok güzel motive oluyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git