Ülkenin en büyük kütüphanelerinden biri Mardin’e kazandırılıyor

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Mardin Şubesi bünyesinde faaliyet gösteren Gençlik Merkezi’nin düzenlediği Kültür Söyleşisine konuşmacı olarak katılan İl Kültür ve Turizm Müdürü Alaaddin Aydın, gençlere Mardin kültürünün tanıtımı ve İl Müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Haberler 11.09.2017 - 12:00 Son Güncelleme : 11.09.2017 - 00:07

Türkiye Yeilay Cemiyeti Mardin ubesi bünyesinde faaliyet gösteren Gençlik Merkezinin düzenledii Kültür Söyleisine konumac olarak katlan l Kültür ve Turizm Müdürü Alaaddin Aydn, gençlere Mardin kültürünün tantm ve l Müdürlüünün çalmalar hakknda bilgi verdi.

MARDNE KÜTÜPHANE

Yeilay Gençlik Merkezinde gerçekletirilen söyleiye Yeilayn genç gönüllüleri ve Yeilay Mardin ube Bakan Lütfü Günlüolu da katld. Açl konumasn yapan Bakan Günlüolu, Öncelikle bizlere her zaman destek veren l Kültür Müdürümüze teekkür ediyoruz. Yeilay olarak bizler bu tür gençlik bulumalarn gençlerin ufkunu geniletmek ve hayata baklarna katkda bulunmak amac ile gerçekletiriyoruz. Bu bulumalarn bizler açsndan bir dier önemi de madde ve teknoloji bamll mücadelesinde bir önleyici faaliyet olmas. Gençlerin katlaca her türlü konferans, söylei ve gençlik bulumas türündeki okumalarn onlarn topluma faydal bir birey olmalarn salarken bamllklardan uzak tutaca da bir gerçektir. Bu anlamda sayn müdürümüze ve gönüllülerimize katlmlar için teekkür ediyorum dedi.

KÖKLÜ BR TARHE SAHP

l Kültür Müdürü Aydn ise, Ülkemiz, bölgemiz ve Mardinimiz köklü bir tarihe ve kültüre sahip, buna sahip çkmak ve tantmn yapmak için öncelikle onu iyi bilmek ve iyi okumak gerekir. Okumak rabbimizin yüce kitabnda bizlere bildirdii ilk emirdir. Bizler de il müdürlüü olarak Mardinin tantm ve kültürünün bilinirliinin arttrlmas çalmalarn yaparken gençlere okuma zeminlerini hazrlyoruz. limizin farkl ilçelerinde kütüphane çalmalarna baland ve en önemlisi de Türkiyenin sayl kütüphanelerinden birini ilimize kazandrmak üzereyiz. Bu kütüphane sadece bir kütüphane deil çok amaçl bir kültür merkezi olarak hizmet verecektir diye konutu.

Ana Sayfaya Git