Umre için sınav yarışı yapılacak

Diyanet İşleri Başkanlığının, engellilere yönelik umre programı kapsamında kutsal topraklara gidecek öğrencilerin belirleneceği yarışma ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Haberler 18.03.2017 - 08:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanlnn engellilere yönelik umre programna katlacak Diyarbakrdaki örenciler yarma ile belirlenecek.

Merkez Yeniehir ilçesinde bulunan Surkent itme Engelliler Ortaokulunda, umre için gerçekletirilecek yarmaya ilikin engelli örencilere bilgilendirme yapld.

Diyanet leri Bakanl Engelli Hizmetleri Koordinatörü Ömer Aydn, yapt açklamada, geçen sene 100 engelliyi umreye götürdüklerini belirterek, bu sene de bu kapsamda hazrlk yaptklarn söyledi.

Aydn, Diyanet leri Bakanl olarak her ilde engellilere yönelik çalmalar gerçekletirdiklerini belirterek, 81 ilde seçtikleri engelli koordinatörleriyle oradaki iitme, görme, bedensel ve zihinsel engellilerle iletiime geçtiklerini dile getirdi.

Diyarbakra engelli çalmalarn yerinde görmek, bu kapsamda çalanlar motive etmek, ayn zamanda engelli koordinatörüne destek vermek için geldiklerini, bu dorultuda ilde toplantlar yaptklarn anlatan Aydn, engellilere yönelik çalmalar yapan sivil toplum kurulularyla da bir araya geleceklerini aktard.

- Engellilere özel umre yapacaz

Aydn, bütün engellilere ve onlarn ailelerine manevi rehberlik yapmak istediklerini vurgulayarak, baz ailelerin engelli çocuklarn toplumdan gizlemeye çaltna dikkati çekti. Aydn, unlar belirtti:

Baz aileler de çocuklarnn bana bir ey gelir diye korkuyorlar. Bu noktada çocuklarn gönül rahatlyla Kuran kurslarmza gönderiyorlar. Kurslarmzda dini bilgiler ve ilmihal hakknda bilgi sahibi oluyorlar. Her eyden önce engelliler bu kurslarmzda sosyalleiyorlar ve öz güvenleri artyor.

Bu yl da engelliler için program yaptklarn ifade eden Aydn, umreye gönderilecek örencilerin yarma ile belirleneceini kaydetti.

Aydn yarmann dini bilgilerin engellilerin zihninde yer etmesine de katk sunacan anlatarak, u deerlendirmede bulundu:

nsann ftratnda din duygusu olduuna ahitlik ediyoruz. itme engellilerin Mekke, Medine ve Kabe hakknda çok bilgileri olmamasna ramen oralar görür görmez heyecanlanyorlar. Biz hiçbir zaman, Bu engellidir, dinden muaftr diyemeyiz. nsan olan, akl yerinde olan her birey dinin güzelliklerini yaamak ister. Yarmaya katlanlardan baarl olanlar tespit edip, engellilere özel umre yapacaz.

Geçen seneki programda engellilerin Kabeyi ve Mescid-i Nebeviyi gördüklerinde yaadklar heyecana, ellerini açp dua ettiklerine ahit olduklarn aktaran Aydn, Engellilerle ilgilenip, onlara rehberlik edip, ftratlarndaki din duygusu ortaya çktnda daha huzurlu ve mutlu olacaklarna inanyoruz. Bu noktada çalmalar yapmay gayret ediyoruz. ifadesini kulland.

Aydn, engellilerle gönülden gönüle iletiim kurduklarn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git