'Umuda iz bırak' projesi ile köy okulunu boyadılar

Mardin Artuklu Üniversitesi öğrencileri, 'Umuda iz bırak' projesi kapsamında Derik İlçesi'ne bağlı Konak Köyü'ndeki okulu baştan aşağı boyadı.

Haberler 25.09.2017 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Okulun iç ve d duvarlar bir yandan boyanrken, dier yandan çocuk filmlerinin kahramanlarnn resimleri duvarlara yapld. Üniversite örencileri bayram havasnda gerçekletirdikleri etkinlikte örencilerinle oynayarak onlarn da yüzlerine maskeler çizdi.

Derik lçesine bal 70 haneli ve 800 nüfuslu Konak Köyünün ilkokulu, Artklu Üniversitesi örencilerinin Mardin Büyükehir Belediyesi ile ortaklaa yürüttükleri, Umuda iz brak projesi kapsamnda boyand. Köye gelen 25 kiilik Felsefe, ktisat ve Hemirelik bölümü örencileri, köy çocuklar ile birlikte okulun hem içini hem d duvarlarn boyad. Bayram havasnda gerçekleen etkinlikte Üniversite örencileri yanlarnda getirdikleri boyalarla çocuklarn yüzlerine de maskeler yapt. Okulun duvarlarna ayrca çizgi film karekterleri de duvarlara çizildi.

KÖY OKULUNU BOYADILAR

Köy Muhtar Burhan Saylr, Mardin Valiliine, Derik Kaymakamlna ve üniversite örencilerinü, böyle bir projeyle okullarn boyadklar için teekkür etti.

Etkinlie katlan Artuklu Üniversitesi örencisi Müzeyyen Ölçerolu, okullu güzeletirmek ve çocuklar mutlu etmek amacyla arkadalar ile köyde olduklarn söyledi. Üniversite örencilerinin yüzlerini boya ile çizdikleri çocuklardan Nesrin Doan da Bugün abilerimiz ve ablalarmz bizi çok mutlu ettiler. Bugün sanki 23 Nisan bayram gibi okulumuzu boyadlar. çok teekkür ediyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git