UNESCO’dan Mektebim Okulları’na ziyaret

UNESCO, Mektebim Okulları EKTEBİM, Türkiye’yi STEM eğitimi alanında geleceğin en iyi uygulama merkezlerinden biri haline getirmek üzere önemli bir işbirliğine imza attı. STEM Eğitimi Projesi’nin lansmanı için Türkiye’ye gelen UNESCO Uluslararası Eğitim Direktörü Dr. Mmantsetsa Marope, Mektebim Okulları’nda yetkililer ve öğrencilerle bir araya geldi.

Haberler 16.03.2019 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) eitiminin kalitesini önemli ölçüde artrarak örencilerin örenme süreçlerini iyiletirmek amacyla UNESCO, Mektebim Okullar ve INTED arasnda gerçekletirilen i birlii, Türkiyenin ilk olarak bölgesinde daha sonra dünya genelinde STEM eitiminin önde gelen ülkeleri arasna girmesini amaçlyor. Türkiyenin Birlemi Milletler UNESCO IBE En yi Uygulama Merkezi olmas hedefiyle atlan bu önemli admn detaylar geçtiimiz haftalarda Haliç Kongre Merkezinde gerçekleen Uluslararas STEM Eitim Zirvesinde paylald.

Projenin lansman için Türkiyeye gelen UNESCO Uluslararas Eitim Direktörü Dr. Mmantsetsa Marope, hafta boyunca etkinliklere katlarak bir dizi ziyaret gerçekletirdi. Uluslararas STEM Eitim Zirvesinde düzenlenen panele konumac olarak katlan Dr.Marope, program kapsamndaSTEM üzerine En yi Uygulama Okuluna dönüecek olan Mektebim Okullarn ziyaret etti.

BU PROJE LE ÖNEML BAARILARA MZA ATILACAK

Mektebim Okullar Genel Merkezinde eitim departmanlarndaki yöneticiler ve çalanlarla bir araya gelen Dr. Marope, okuldaki mevcut eitim programlarnn yan sra STEM eitiminde yaplan çalmalar ve içerikler hakknda bilgi alrken; i birliinin detaylar ve UNESCOnun rolü hakkndaki sorular cevaplad. Dr. Marope, UNESCO olarak Mektebim ortakl ile yürüttüümüz STEM Eitim Projesinin hem Türkiye hem de bölge için büyük önem tadn, ilerleyen günlerde eitimin dönüümüne kritik bir katk sunacan düünüyorum. Türkiyenin gelecekteki ihtiyaçlarn karlayabilecek donanmda bir neslin yetitirilebilmesi adna yola çkan ve UNESCO ile i birlii gerçekletiren Mektebimin, bu projeyle önemli baarlara imza atacana inanyorum dedi.

Uzun soluklu bir i birlii ve etki alan geni hedefleri ile eitimin geleceine dair önemli bir kap aralayacak olan projenin asl oyuncular olan örencilerle de bir araya gelen Dr. Marope, Mektebim Okullar Atakent Kampüsünü ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Okul ziyareti srasnda STEM müfredat, STEM öretmen eitimi program ve STEM ölçme ve deerlendirme program olmak üzere üç önemli balktan oluan ve 3 yllk bir süreci kapsayan projenin ilerleyii açsndan örencilerin fikirlerini ald.

Projenin lansman için özel olarak Türkiyeye gelen yapay zeka robotu Sophiann da katld okul ziyareti, Dr. Maropeun örenciler eliinde kampüsü gezmesiyle tamamland.

Ana Sayfaya Git