Üniforma içinokula alınmadı!

Diyarbakır’da lise öğrencisi üniforma alamadığı için okula giremedi

Haberler 07.10.2021 - 01:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda iddiaya göre 14 yandaki lise örencisi, okul üniformas alamad için okul müdürü tarafndan okula alnmadn söyledi. Baba ise üniforma alacak gücünün olmadn, l Milli Eitim Müdürlüünü aradnda kendisine böyle bir durumun olmamas gerektiini söylediklerini belirtti. Konuyla ilgili okul müdürüne ulalamazken okulun bal bulunduu Yeniehir lçe Milli Eitim Müdürü Eyüp Uçak, böyle bir durumun mümkün olamayacan, konuyla ilgili gerekli incelemeyi yapacaklarn söyledi.

VELNN SYANI

Olay Diyarbakrn Yeniehir ilçesi Fabrika Mahallesinde bulunan Süleyman Demirel kampüsü içerisindeki Yeniehir ehitlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yaand. Pazartesi günü okula gelen evval nan, sabah stiklal Mar töreni bittikten sonra snflarna dalacakken okul müdürünün formallar içeri formaszlar dar diyerek onu ve birçok örenciyi okuldan gönderdiini iddia etti. Baba Yakup nan, kzna maddi imkan olmad için forma alamadn, kznn okulda olmas gereken saatte eve gönderildiini ve konuyla ilgili okul yetkililerinin onlar hiçbir ekilde bilgilendirmediini ifade etti.

OKULA ALINMADI

14 yandaki lise 2inci snf örencisi evval nan, Pazartesi günü stiklal Mar töreninden sonra müdür bizi formamz olmad için ve birçok arkadam formaszlar dar diyerek dar çkartt. Bu durum karsnda çok üzüldüm eve gittim durumumu babamla paylatm. Babamn paras olmad için bana üniforma alamad. 2 gündür okula gidemiyorum, derslerimden geri kaldm. Okuluma gitmek istiyorum ama formam olmad için gidemiyorum diye konutu.

LLA K ÜNFORMA

Baba nan, Her sabahki gibi kzm okula gönderdim, yaklak bir veya iki saat sonra tekrar geri geldi. Kzma sebebini sorunca formas olmad için okul müdürü tarafndan okula alnmadn söyledi, bunun üzerine okula geldim kendisiyle görümek için ama bulamadm. Bizi zor duruma soktu, zorluklar içinde çocuklarm okutmaya çalrken müdürün bizi bu ekilde rencide edip, durumumuzu bize tekrar hatrlamas bizi çok üzdü. Ben l Milli Eitim Müdürlüü ile görütüm. Yetkililer böyle bir durumun söz konusu olamayacan söyledi. Ben vatanda olarak yetkililerin duruma el atmalarn istiyorum. Bu durumun milli eitimin, devletin bilgi dahilinde olduunu ve buna izin vereceklerine inanmyorum, müdürün ahsiletirdiini düünüyorum. O süre içerisinde ben kzm okulda biliyorum ama kzm okuldan çkarlm. Bana bir ey gelseydi sorumlusu kim olacakt eklinde konutu.

Olayla ilgili okul yetkililerine ulalamazken, Yeniehir lçe Milli Eitim Müdürü Eyüp Uçak ise konuyla ilgili gerekli incelemeyi yapacaklarn dile getirdi.

Ana Sayfaya Git