Üniversite adayına tanıtım günleri

MEB, üniversite adaylarını çevrimiçi tanıtım günlerine davet etti

Haberler 11.05.2020 - 22:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB), bu yl üniversiteye giri için Yükseköretim Kurumlar Snavna (YKS) hazrlanan adaylara yönelik çevrimiçi üniversite tantm günleri düzenleniyor.

MEB Ortaöretim Genel Müdürü Cengiz Mete, her yl örencilerin meslek ve üniversite tercihlerine yardmc olmak amacyla üniversite tantm günlerinin düzenlendiini ancak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn nedeniyle bu etkinliklerin yaplamadn vurgulad.

Lise düzeyindeki örencilerin üniversite tercihlerine yardmc olmak amacyla Ortaöretim Genel Müdürlüü olarak çevrimiçi üniversite tantm seminerleri yapmaya baladklarn bildiren Mete, bu amaçla görütükleri üniversite rektörleriyle programlara baladklarn belirtti.

HAFTANIN 3 GÜNÜ 3 REKTÖR ÜNVERSTESN TANITIYOR

Online üniversite tantm seminerlerinin her hafta pazartesi, çaramba ve cuma 16.00-16.45 saatleri arasnda Ortaöretim Genel Müdürlüü resmi Youtube kanalnda canl yaynlandn belirten Mete, moderatörlüünü daire bakan ve milli eitim uzmanlarnn yapt tantmlara, ilgili üniversitenin rektörü ve farkl illerden farkl okul türlerinde okuyan 12nci snf örencilerinin katldn anlatt.

Örencilerin veli muvafakatlar alnarak il milli eitim müdürlükleri tarafndan belirlendiini kaydeden Mete, Program boyunca rektörler, üniversitenin bölümleri, yabanc dil, barnma ve burs imkanlar, sosyal, kültürel, sportif faaliyetler, kampüste yaam, akademisyenler hakknda genel bilgilendirme yapyor. Ayrca örencilerimiz Youtube ve sosyal medya hesaplarndan #benimtercihim etiketi ile yönelttikleri sorularn yantlarn dorudan rektörlerden örenme frsat bulabiliyor. bilgilerini verdi.

Canl yaynlarn Ortaöretim Genel Müdürlüü Webinar sayfasndan daha sonra izlenmek üzere yaynlandn aktaran Mete, örencilerin tantm günlerine büyük ilgi gösterdiini söyledi.

Mete, bugün saat 16.00da Ankara Yldrm Beyazt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. brahim Aydnl, 13 Maysta Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen, 15 Maysta ise ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Veran Kökün üniversitelerini tantacan ve YKS adaylarnn sorularn yantlayacan belirterek, daha sonraki programlarn örencilere ayrca duyurulacan belirtti.

Ortaöretim Genel Müdürü Cengiz Mete, üniversite hedeflerine büyük fayda salayacak çevrimiçi üniversite tantmlarna tüm lise örencilerini davet etti.

Ana Sayfaya Git