Üniversite adaylarına moral filmi

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek adaylara moral vermek amacıyla adayların sınava girmeden önce yaşadıklarını mizahi bir dille ele alan film yapıldı.

Haberler 11.06.2019 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Maltepe Üniversitesi, 15 - 16 Haziran tarihlerinde gerçekleecek Yükseköretim Kurumlar Snavna (YKS) girecek adaylara moral vermek amacyla ilginç bir filme imza att.

Vanilla Mediann kurucusu Dr. Görkem ldan yapmclnda hayata geçen ve adaylarn snava girmeden önce yaadklarn mizahi bir dille ele alan filmin karikatürleri ünlü çizer Yiit Özgüre, Kendi hikayeni yaz diyen film arks ise müzisyen Evrencan Gündüze ait. Filmin yönetmenliini ise Öner S. Biberkökü yapt.

10 Haziran Pazartesi itibariyle tüm dijital mecralarda yaynlanmaya balayan animasyon filmi ile adaylara Kendi Hikayeni Yaz mesaj veriliyor.

Adaylarn snav öncesi yaadklar stresi ve endieleri esprili bir dille anlatan filmin çizimleri tannm karikatürist Yiit Özgürün elinden çkt. Son dönemin popüler müzisyenlerinden Evrencan Gündüz de, sözleri ve bestesi kendisine ait olan Kendi Hikayeni Yaz isimli arksn seslendirdi.

Geç hayatn dümenine, hayat senin

Filmde, kitaplarn arasna gömülmü ders çalan bir örencinin karsna bir anda Yiit Özgürün karikatürlerinde skça kulland mehur kedisi elinde gitaryla çkyor ve Brak kimin ne dediini, geç hayatn dümenine, hayat senin diyor. Filmin devamnda, üniversite yolculuu ve kampüs kapsndan içeri giren örencinin hayatnn nasl deitii anlatlyor.

Film; Brak kimin ne dediini. Bu hayat senin. Kendi hikayeni yaz. Yant sen biliyorsun! sözleriyle adaylara kendilerine inanmalarn öütlüyor.

Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. ahin Karasar, adaylara baar dilemek için bu yl farkl bir yöntem deneyerek, gençlerin en sevdii yollardan biri seçtiklerini ve karikatür ile müzii biraraya getirdiklerini söyledi.

Uzun bir ura ve hazrlk dönemi sonucu hayata geçen filmin adaylara moral olmasn dilediklerini vurgulayan Karasar, Maltepe Üniversitesi olarak YKS snavna girecek tüm örencilerimize baarlar diliyor ve snava girmeden önce kendileri için çekilen bu filmi mutlaka izlemelerini öneriyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git