Üniversite kayıtları için son gün

Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarına göre bir bölüme yerleşen öğrencilerin üniversitelere kayıt işlemleri bugün sona erecek.

Haberler 24.08.2019 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yükseköretim Kurumlar Snav (2019-YKS) sonuçlarna göre bir bölüme yerleen örencilerin üniversitelere kayt ilemleri bugün tamamlanacak.

2019-YKS yerletirmeleri sonucunda bir bölüme yerleen adaylardan kayt için bavurmayan veya ilemlerini tamamlamayanlar kayt haklarn kaybedecek.

Bir yükseköretim programna kayt hakk kazanan ancak ortaöretim kurumlarndan mezun olamayarak bütünleme veya tek ders snavna girecek adaylarn da yükseköretim kurumlarna geçici kaytlarn yaptrmas gerekecek.

Bu adaylarn mezun olduklarna ilikin belgelerini, 31 Aralka kadar yükseköretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asl kaytlar yaplacak. Bu tarihe kadar mezun olduklarn belgelemeyenlerin geçici kaytlar silinecek.

Kayt yaptracak adaylarn, mezun olduklar ortaöretim kurumundan aldklar diplomann asl, onayl örnei ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi, 12 vesikalk fotoraf (4,5 cm x 6 cm boyutunda), katk pay/öretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge, üniversite tarafndan ilan edilen dier belgelerin asl veya üniversite onayl suretlerini yanlarnda bulundurmalar gerekecek.

Ayrca ek puandan yararlanarak yerletirilen ancak alan diplomasnda veya mezuniyet belgesinde belirtilmeyen adaylardan, hangi okul ve alandan mezun olduklarn gösteren resmi belge istenecek.

Ana Sayfaya Git