Üniversite öğrencilerine 6 GB'lık ücretsiz internet!

Yükseköğretim Kurulu: Ülkemizdeki bütün mobil operatörle yaptığımız çeşitli temaslar neticesinde YÖK Dersleri Platformu'ndan yararlanan öğrencilerimize '6 GB'lık Uzaktan Eğitime Destek Kotası' adı altında ücretsiz internet kullanım hakkı verilmesi kararlaştırıldı. Ücretsiz internet kullanımına YÖK Dersleri Platformu'nun yanı sıra üniversitelerin sağladıkları ders içerikleri ve online eğitimlerin de dahil olacak.

Haberler 30.04.2020 - 01:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yükseköretim Kurulundan (YÖK) yaplan açklamada, küresel Kovid-19 salgnna yönelik alnan tedbirler kapsamnda üniversitelerde örgün eitime son vererek balatlan uzaktan öretim faaliyetlerinin, aralksz devam ettii ifade edildi. Salgn nedeniyle evlerinde kalp uzaktan eitim gören örencilere çeitli dijital ders materyalleri ile destek olmak amacyla https://yokdersleri.yok.gov.tr adresi üzerinden YÖK Dersleri Platformunun ilk kez hizmete sunulduu hatrlatlan açklamada, unlar kaydedildi:

ÖRENCLERE 6 GBLK ÜCRETSZ NTERNET

YÖK Dersleri Platformundan yararlanma aamasnda baz örencilerin özellikle internet kotas sorunu yaadklarna dair kiisel skntlarn iletmeleri neticesinde bu hususa yönelik bir süreden beri bir çalma yürütülmekteydi. Ülkemizdeki bütün mobil operatörle yaptmz çeitli temaslar neticesinde platformdan yararlanan örencilerimize 6 GBlk Uzaktan Eitime Destek Kotas ad altnda ücretsiz bir internet kullanm hakk verilmesi kararlatrld.

Buna göre üniversite örencilerimiz, YÖK Dersleri Platformu sayfasndaki üniversitelerimize ait çeitli dijital ders içeriklerine, mobil operatörleri ile yapacaklar ilemler neticesinde hatlarna ücretsiz olarak tanmlanacak olan 6 GBlk Uzaktan Eitime Destek Kotas kapsamnda ek herhangi bir internet ücreti ödenmeden eriilebilecek.

Açklamada, Üniversitelerdeki uzaktan eitime destek amacyla verilen 6 GBlk ücretsiz internet kullanmna YÖK Dersleri Platformunun yan sra üniversitelerin saladklar ders içerikleri ve online eitimlerin de dahil olaca kaydedildi.

Ana Sayfaya Git