Üniversite sporlarından "tam burslu eğitime" destek

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) Başkanı Kemal Tamer, başarılı sporculara vakıf üniversitelerinde "tam burslu eğitim" imkanı sunan anlaşmanın çok önemli olduğunu belirterek, "Sporcunun üniversiteye devam etmesi için her türlü kolaylığın sağlanması gerekir." dedi.

Haberler 31.01.2020 - 00:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tamer, Gençlik ve Spor Bakanl ile 28 vakf üniversitesi arasnda imzalanan mutabakat metnine ilikin deerlendirmede bulundu.

yi sporcuya en iyi eitim ortamn hazrlamak görevimiz. diyen Tamer, çok faydal buluyorum. Bence uzun zaman önce olmalyd. Hatta daha da gelitirilmeli. Sporcunun üniversiteye devam etmesi için her türlü kolayln salanmas gerekir. ifadelerini kulland.

Tamer, Okul mu spor mu? ikilemini ortadan kaldrma adna önemli bir admn atldna iaret ederek, O tereddütte olanlar biraz olsun rahatlamtr. Aileler bu konuda çok tedirgin. Aileler için güzel bir haber. Aileler gelecek kaygsyla eitimi seçiyor. çünkü spor yaamnn ne kadar sürecei belli deil. Spor hayat snrl bir dönem. diye konutu.

Anlamann 28 vakf üniversitesiyle yapldn hatrlatan Tamer, öyle devam etti:

Bu tabii örencilere geni yelpaze açm oluyor. Belli yerlerde skmam olacaklar. Örnein, vakf üniversiteleri stanbulda çok fazla. Örencilerin çounun kulübü stanbulda. Dolaysyla stanbulda kamp yapyorlar. Okulu Ankarada olunca devamda skntlar oluyor. Bu problemlerin büyük bir ksmn çözecektir. Tabii yine sorumluluk sporcuda. Elde ettii imkan iyi kullanmas gerekiyor. çünkü sadece kayt yaptrmak yetmiyor, bir de onun devamnn gelmesi gerekiyor. Milli sporcular çok youn olduklar için derslerine devam edemiyorlar.

- Faaliyet saysnn artrlmas gerekiyor

Geçen sezon 26 bin sporcunun federasyonun faaliyetlerine katldnn bilgisini veren Tamer, Bu say umarm bu sene daha da artar. dedi.

Tamer, imkanlar çerçevesinde maksimum düzeyde faaliyet düzenlediklerini dile getirerek, Bizim çok fazla giderimiz yok. Üniversiteler kendi masraflarn karlad için biz sadece bütçemizle hakem ve personel giderlerini karlyoruz. Yeterince faaliyet yapabiliyor muyuz? Yapabiliyoruz ama bence bu yeterli deil. Faaliyet saysnn artrlmas gerekiyor. Bu da bütçeyle doru orantl. deerlendirmesini yapt.

Ana Sayfaya Git