Üniversite tanıtımları dijitale taşındı

Üniversiteler, 27-28 Haziran'daki Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek öğrenciler için bölüm, fakülte ve meslek seçimlerine ilişkin tanıtımlarını internet aracılığıyla ve sosyal medya üzerinden yapmaya başladı.

Haberler 03.06.2020 - 11:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adaylarn snav heyecan yaklarken yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgnndan önce yüz yüze tantmlar yapan birçok üniversite, örencilerin merak ettiklerini sosyal medya kanallar, video konferans yöntemleri ve web siteleri araclyla düzenledikleri etkinliklerle yantlyor.

ODTÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Veran Kök, yapt açklamada, Kovid-19 sürecinde yürüttükleri üniversite tantm çalmalar hakknda bilgi verdi.

Üniversite olarak, her sene, yaklak 1000 liseden 60 bin örenciyi kampüste arladklarn anlatan Kök, üniversitenin evrenselliini, akademik kadrosunu, uluslararas deiim olanaklarn, örenci odakl yapsn, sosyal yaantsn, örenci topluluklarn ve bilimsel baarlarn anlattklar sunumlar yaptklarn ifade etti.

Koronavirüs salgnnn ülkede yaylmaya balad mart aynda alnan tedbirler kapsamnda tantm gezilerini durdurduklarn belirten Kök, Ancak elbette aday örencilerin üniversite hazrlk süreci devam ediyor; bu nedenle de bizlerle bir araya gelmek ve merak ettikleri konularda sorularn bizlere iletmek istiyorlar. te bu nedenle, aday örencilerimize, evlerinde yer aldklar süreçte, çevrim içi tantmlarla ulamay hedefledik ve Zoom ile ODTÜ Youtube hesabmz üzerinden canl sunumlara baladk. diye konutu.

Uzaktan tantmlardaki sunumlar, tercih dönemlerinde, aday örencilerin yönelttii sorulardan yola çkarak hazrladklarn aktaran Kök, alanlarnda uzman akademisyenlerin katlmyla bölümlerin içeriini, nitelikli akademisyenlerini, örencilerin lisans program süresince kendilerini gelitirebilecekleri alt alanlar, lisansüstü eitime yönelecek olanlar için sunulan yüksek lisans ve doktora programlarn, staj imkanlarn ve mezunlarn hangi sektörlerde çaltn anlattklarn söyledi.

Akademik hayatna devam eden ya da kamuda ve özel sektörde kariyerlerine devam eden mezunlar da arladklarn aktaran Kök, birçok mezunun yurt dnda yaadklar ehirlerden sunumlara katldn, YouTube hesaplarnda izlenebilen 5 bölüm tantm videosunun15 binin üzerinde görüntülenme saysna ulatn kaydetti.

Prof. Dr. Kök, drone görüntülerinden oluturacaklar bir video ile canl kampüs turu yapacaklar bir sunum da yaynlamay planlarn belirterek Eminim ki ülkemizin farkl ehirlerindeki üniversite aday örencilerimiz, dünyann en güzel kampüslerinden birine sahip ODTÜyü büyük bir keyifle izleyecekler. dedi.

Birçok bölüm için 360 derece tantm filmleri hazrladklarn dile getiren Kök, Bu filmlerle üniversite adaylar, farkl bölümlerimizdeki ODTÜ örencilerinin yaantlarn dinlerken sanki buradaym gibi kampüsümüzün bir parças olabilirler. deerlendirmesini yapt.

Snav sonras tercih dönemi için de çevrim içi oturumlar oluturacaklarn bildiren Kök, aday örencilerin ve ailelerin tüm çalmalar https://adayogrenci.metu.edu.tr/ sayfasndan takip edebileceklerini kaydetti.

Tercih dönemi bitimine kadar tüm lisans programlarn ve Kuzey Kbrs Kampüsünü anlatmay hedeflediklerini dile getiren Kök, bu sayede, ODTÜnün her iki kampüsünü tercih etmeyi düünen örencilerin tamamna ulamak istediklerini söyledi.

ANKARA ÜNVERSTESNN LK UZAKTAN TANITIMI REKTÖR BTEN

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan bi de fakülte tantmlarnn hafta içi her gün 11.00-13.00 saatlerinde, en az 30 dakika, en fazla 1 saat olacak ekilde dekanlar ve moderatör katlmyla yapldn ifade etti.

Yaynlarn, ANKÜZEM YouTube kanal üzerinden canl gerçekletirildiini belirten bi, Tantmlarmzda fakültelerin 1 dakikalk tantm filmleri veya görselleri sunuluyor. Moderatör eliinde dekanlar sunum gerçekletiriyor ve gelen sorular yantlyor. ifadelerini kulland.

lk uzaktan tantm kendisinin yaptn anlatan Prof. Dr. bi, üniversite snavna hazrlanan örencilerle YouTube üzerinden yaplan canl yaynda, örencilerin merak ettikleri sorular yantladn söyledi.

Erkan bi, bu yl lisanstan daha fazla lisansüstü örenci hedeflediklerini belirterek, Bu yl ilk kez açlacak ngilizce hukuk ile Türkiyenin bu anlamdaki ihtiyacna önemli oranda katk salanacak. diye konutu.

Rektör bi, dijital tantmlarn, 22 Hazirana kadar süreceini söyledi.

HACETTEPEDE ONLNE TANITIM GÜNLER

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen ise üniversitelerinin Kovid-19 salgn nedeniyle bu yl tantm yüzünü deitirdiini anlatt.

Hacettepe Üniversitesinin internet sitesinde Aday Örenci (universitem.hacettepe.edu.tr) sekmesinin, adaylarn kafalarndaki sorulara karlk verebilmek üzere daha ayrntl ve ilevsel hale getirildiini belirten Özen, Adaylar, tantmla ilgili en güncel ve ayrntl bilgilere ksa tantm filminin yan sra sanal yerleke turunun da yer ald Aday Örenci/ Üniversitem Hacettepe sayfasndan ulaabilecekler. dedi.

Hacettepeyi tanmak isteyen aday örenciler için bu yl ayrca sosyal medya üzerinden gerçekletirilecek canl yaynlar da planlandn bildiren Özen, unlar kaydetti:

Üniversitenin her bölümünden öretim elemanlaryla gerçekletirilecek canl sunumlar, aday örencilerin meslek ve üniversite tercihlerine k tutacak. Üniversitenin bölümleri, kontenjanlar, burs ve barnma imkanlar, yabanc dil, kampüste yaam, sosyal, kültürel, sportif faaliyetler ve akademisyenler hakknda genel bilgilerin yer alaca çevrim içi tantmlara tüm aday örenciler katlp sorularn yönlendirebilecek. Online tantm günlerinin ne zaman balayaca, Hacettepe Üniversitesinin resmi web sayfasndan ve resm sosyal medya hesaplarndan duyurulacak.

Ana Sayfaya Git