‘Üniversite Tercih Günleri’ fuarı

Mardin’de iki gün sürecek “Üniversite Tercih Günleri” fuarının açılışı yapıldı. Fuarda Artuklu Üniversitesi’nin standına öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Haberler 25.04.2018 - 08:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinde düzenlenen Üniversite Tercih Günleri fuar, bir otelin konferans salonunda törenle açld.

2 gün sürecek fuara 15 üniversite katlrken, üniversitelerin açt stantlar gezen örenciler, konunun uzmanlarndan eitimle ilgili bilgi ald.

Tercih Günlerine katlan üniversiteler, örencilere meslek ve üniversite seçimi ile ilgili kararlarnda klavuzluk ederken, bünyelerindeki bölümler ve alnan puanlar ile ilgili de detayl bilgiler veriyor.

Fuarda stant açan Mardin Artuklu Üniversitesi, lise 11 ve 12inci snf örencileri ve eitim-öretim yetkilileri tarafndan büyük bir ilgi gördü.

Mardin Artuklu Üniversitesinin eitim imknlar hakknda bilgi almak üzere tantc materyallerin sergilendii ve üniversite stand önünde büyük bir younluun gözlendii fuarda, örenci ve öretmenlere ayrntl bilgiler sunularak üniversitenin eitim imknlar bütün yönleriyle anlatld.

ÜNVERSTE TERCH FUARI

Köklü medeniyetlerin birikimlerini tayan Mardin ehri ile bütünlemi olan Mardin Artuklu Üniversitesinin çok kültürlü yapsnn anlatld fuarda, Artuklu Üniversitesinin; diller, dinler, güzel sanatlar, mimari gibi aratrma alanlarnda öne çkan dünya çapnda etkili bir ilim-irfan yuvas olmasnn ayrcalklarna deinildi.

Üniversitenin bünyesine kazandrd yeni fakülte ve bölümlerle Mardine katma deer kattna iaret eden Artuklu Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Ahmet Arakça, eitime yaplan yatrmlarn bir ehrin ve ülkenin kalknmas için yaplacak en önemli faaliyet olduunu belirtti.

Arakça, Artuklu Üniversitesi bünyesinde uzman çok sayda yerli ve yabanc akademisyen ile kaliteli ve seçkin eitim verildiini söyleyen ifade etti.

Üniversitenin fakülte, bölüm ve eitim programlaryla ilgili bilgi vererek sözlerini sürdüren Profesör Arakça, unlar söyledi:

Sosyal Bilimler alannda sayl üniversiteler arasnda yer alan üniversitemiz son üç ylda BESYO ve Yabanc Diller Yüksekokulu ile birlikte 40a ulaan yeni bölüm ve programla daha da zenginlemitir. Bunun yan sra üniversitemizi tercih eden örenciler ikinci veya üçüncü bir dile hkim olarak bölümlerinden mezun olmann ayrcaln yaayacaklardr.

Ana Sayfaya Git