Üniversite tercihleri!

Diyarbakırlı üniversite adaylarına üniversite ve meslekler hakkında seminer verildi. Bu tip etkinliklerin öğrenciler açısından çok önemli bir avantaj olduğunu vurgulan Atılım Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörü Eftal Erel, "Tercih kriterlerini çok iyi yapmaları lazım" şeklinde tavsiyede bulundu.

Haberler 11.04.2019 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Üniversite Tercih Günleri kapsamnda Atlm Üniversitesince Diyarbakrl örencilere üniversite ve meslekler hakknda seminer verildi. Dicle Üniversitesi Kongre Merkezinde düzenlenen Üniversite Tercih Günlerine Türkiyenin dört bir yanndan üniversiteler katlm gösterdi. Etkinlikte örenciler üniversiteler ve ileride seçecekleri meslekler hakknda üniversitelerce kurulan stantlarda görevlilerden bilgi ald.

Ankara Atlm Üniversitesinin açt standa örenciler youn ilgi gösterirken üniversitenin Kurumsal letiim ve Tantm Direktörü Eftal Erel de düzenlenen seminerle örencilere seçecekleri meslekler ve üniversiteler hakknda bilgi verdi. Erel, etkinliin çok verimli geçtiini belirterek, Genç adaylara ve öretmenlerine de kendimizi anlattmz ve dokunduumuz bir süreç geçirdik. çok da baarl oldu. Bu tip etkinliklerin örenciler açsndan çok önemli bir avantaj var. Birçok üniversite standn kurup kendini anlatyor. Biz de onlardan bir tanesiyiz. Atlm Üniversitesini bu bölgede anlatabilmek aslnda bizim açmzdan çok zor deil. çünkü tannan bir üniversite. Üniversitemizin geliimini, dünya sralamalarndaki alm olduu yeri, bunun sürdürülebilir bir baar olarak devam etmesinin ardndan üniversitenin açlm olan yeni tp fakültesini, birtakm bölümlerini izah etmek ve kendimizi anlatmak bizim de çok keyif aldmz bir ey. Ankaradan bölgeye gelerek, Diyarbakr, Mardin ve Batmanda üniversitemizle ilgili bilgileri veriyor olmaktan bizler de son derece mutluyuz diye konutu.

GENçLERN DAHA FAZLA SORGULAMASI ÖNEML

Ankarann akademinin bakenti olduunu vurgulayan Erel, unlar söyledi:

Korunakl ve yaam açsndan son derece kolaylk salayan bir kent. Bu açdan Ankarann bir avantaj olduunu söylemek lazm. Bizim özellikle vurguladmz ey akademik anlamdaki baarlar. Biz burada bugün bir eyler anlatyoruz ama gençlerin bu konularda daha fazla sorgulamas, daha fazla bir eyler örenebiliyor olmas çok daha önemli. Fark yaratan ey Ankara ve Ankarann akademideki bakent olma özellii. Bu üniversitelerin gençlere salad faydalarn arkas doru tercihlerle, doru meslekleri seçen gençlerle mutluluklarla devam ediyor. Buradaki kritik cümle u aslnda; 40 yl, 10 bin i günü. Bu çalma süremiz. Ben gençlere hep bunu söylüyorum. Sevmediiniz bir erkek ya da kadnla 40 yl boyunca evli kalabilir misiniz? Açkças iimiz de böyle bir ey. O yüzden seçim kriterlerini çok iyi yapmalar lazm.

Ana Sayfaya Git