Üniversite tercihleri için son bir hafta

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2021 tercih tarihleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 20 Ağustos'a uzatıldı.

Haberler 16.08.2021 - 05:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bu yl youn katlm nedeniyle baraj geçen örenci saysnn dütüünü belirten Göktürk, kontenjanlarda boluklar olacana dikkat çekerek, profesyonel destek alarak baar sralamasna göre tercih yapmann önemine vurgu yapt.

Eitimci Banu Gökçe Ünlü ve Uur Göktürk, üniversite tercihi yapacak adaylara önerilerde bulundu.

ÜNLÜ: GÖNLÜNÜZDEN GEçEN BÖLÜMÜ TERCH EDN

Örencilerin aileleriyle tercih yaptn belirten Ünlü, Anne ve babalar çocuun meslek seçiminde etkili oluyor. Gençler, meslek yaamlarn tek bana devam ettirecekler o nedenle gönüllerinden geçen bölümü tercih etsin. Kii mesleini yaparken mutlu olmayacaksa dayatmann anlam yok. Üniversite seçimi yaparken birkaç önemli nokta var. Akademik kadro, üniversitenin konumu ve okulun örencilere sunduu imkanlara bakmak lazm. Ayrca üniversitenin örenme metoduna da baksnlar. Örenci kulüpleri aktif mi diye de aratrmak gerekiyor diye konutu.

STEDNZ ÜNVERSTEY ZYARET EDN

Ünlü, Tercih dönemi 20 Austosa uzatld. Adaylar tercih etmei düündüü üniversiteyi imkanlar varsa mutlaka ziyaret etsin. steyen adaylar web sitemiz üzerinden de detayl bilgiye ulaabilir. Akademik kadronun yayn says ve sektör tecrübesi önemli, buna bakmalarn öneririm. Artk her ey sosyal medya üzerinden yaynlanyor, üniversitelerin geçmite yapt kültür, sanat etkinliklerine ulaabilirler ifadelerini kulland.

BZ BZE TERCH BURSU KAMPANYASI BALATILDI

lk 5 tercihe yüzde 20 burs verdiklerini anlatan Ünlü, Buna ek olarak biz bize tercih bursunu balattk. Aday tercih listesini kampüste bizimle oluturup, listeyi bize teslim ederse ya da kampüse gelmeden web sitemizdeki platformdan listeyi yüklerlerse ekstra yüzde 20 burs daha veriyoruz. Pandemi döneminde örencilere destek olmak istedik. Kampüsümüz Taksimde, 30 aktif örenci kulübümüz bulunuyor. Kariyer Geliim ve Mezunlar Ofisi sayesinde de örencilerimiz sektör liderleriyle buluturuyoruz. Mentor ve mentir eitim sürecimiz var, örenciler bir üst snflaryla kampüs yaamn öreniyor dedi.

GÖKTÜRK: KONTENJANLARDA BOLUKLAR OLABLR

Tantm Müdürü Uur Göktürk ise Bu yl üniversite snavna giren örenciler son 3 yln mezunlar. O nedenle çok youn bir katlm oldu. Puan ve baar sralamasnda ciddi deiiklikler oldu. Geçen yl snavda saysal puan türünde 180 barajn geçen örenci says 685 binken, bu yl 390 bin olmu. Eit arlkta ise 988 bin örenci geçen yl baraj geçmi. Bu yl bu rakam 587 bin örencide kalm. Sözelde de geçen yl 817 bin örenci 180 barajn geçti. Bu yl baraj geçen örenci says 563 bin oldu. Dolaysyla bu yl üniversitelerin birçok bölümünde kontenjanlarda boluklar bekliyoruz. Geçen yl her 4 örenciden 1i üniversiteye yerleirken, bu yl her 2 örenciden 1i üniversiteli olacak diye konutu.

PROFESYONEL DESTEK ALIN

Örencilerin tercih yaparken mutlaka profesyonel bir destek almasn öneren Göktürk, Lisans bölümlerinde baar sralamas çok önemli. Hukuk, tp ve d hekimlii bölümlerinde baar sralamas art vardr. Ön lisansta ise baar sralamasnn yan sra puana da dikkat etmek gerekiyor. Örenciler, tercih yaparken 40 puan kadar ald puann üstüne çkabilir. Baar sralamasnda da 50 bine kadar yukar çkmasnda saknca yoktur. Ama daha üstüne çkmalarn önermiyoruz, ölü bir tercih listesinden uzak durmak gerekiyor ifadelerini kulland.

24 TERCH HAKKINIZI DA DOLDURUN

Örencinin 24 tercih hakk bulunduunu aktaran Göktürk, Hepsini doldurmalarn öneriyoruz. Fakat doldururken dikkat etmelerini gereken noktalar var. stedikleri bölüm ve üniversiteyi tercih etmeleri lazm. stediiniz bölüm ve üniversite 24 tane deilse, srf doldurmak için tercih yapmayn. stemedii bölüme yerleen örenci kayt yaptrmyor, ÖSYMde okuldan gelen puanlarda yüzde 50 kesintiye gidiyor dedi.

TERCH SON DAKKAYA BIRAKMAYIN

Tercih süreci 20 Austosa uzatlnca örencilere rahatlama geldiini söyleyen Göktürk, Biz millet olarak her eyi son dakikaya brakyoruz. Hem psikolojik olarak örencinin gerginlii artar hem de sistemdeki younluk nedeniyle donmalar meydana gelebilir. Tercihi son güne brakmayn. Üniversiteyi gezme, bilgi alma ve tercih listesini hazrlama sürecini en geç 18 Austosta tamamlam olmalar gerekiyor. Son 2 günde yaplan her türlü çalma hem örencinin kafasn kartrr hem de listede oynama yaparak istemedii bir meslei seçebilir diye konutu.

Ana Sayfaya Git