Üniversitede anlamlı anma

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan genelge ile Yunus Emre ve Hacı Bektaş Veli, 2021 yılı UNESCO tarafından anma ve kutlama yılı arasına alınmasıyla Dicle Üniversitesi'nde (DÜ) düzenlenen etkinlikle anıldı.

Haberler 01.12.2021 - 11:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Dicle Üniversitesi Salk, Kültür ve Spor Daire Bakanl (SKS) tarafndan Yunusun Sesi, Hac Bektan Nefesi konseri, Sanatç Sedat Anar ile sahneye tand. Sanatç Anar, Hac Bekta Veli ve Yunus Emrenin dizelerinden oluan türkülerini dou müziinin kadim enstrümanlar olan santur ve erbane ile seslendirdi. Hz. Mevlana, Yunus Emre ve Muhammed Nasuhi gibi birçok tasavvuf ehlinin iirlerinden yapt besteler ve geleneksel dini müzik ile Anadolu müziini buluturan Sedat Anar, ei Damla Anar ve kardei Selahattin Anar ile konser verdi.

REKTÖR KARAKOç

Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Birlemi Milletler Eitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), 2021 yln Yunus Emrenin vefatnn 700üncü yl dönümü, Ahi Evrann doumunun 850nci yl dönümü, Hac Bekta Velinin vefatnn 750nci yl dönümü münasebetiyle anma yl ilan ettiini hatrlatt. Rektör Karakoç, Cumhurbakanl da Resm Gazetede yaynlad genelgelerle her üç edeb ve tarih ahsiyetin 2021 yl boyunca ülke genelinde ve yurt dnda düzenlenecek etkinliklerle anlmasna karar verdi. Biz de üniversite olarak bu önemli ahsiyetleri anmak adna böyle bir program düzenledik ve düzenlemeye de devam edeceiz dedi.

Dicle Üniversitesi 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleen konsere, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Rektör Yardmcs Ahmet Tanyldz, dekanlar, akademisyenler, örenciler ve çok sayda davetli katld.

Ana Sayfaya Git