Üniversitede online eğitim

Dicle Üniversitesi online eğitim altyapısını güçlendirdi

Haberler 04.04.2020 - 01:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn tedbirleri kapsamnda uzaktan eitim veren Dicle Üniversitesi, bu alandaki altyapsn gelitirdi.

Dicle Üniversitesi Uzaktan Eitim Uygulama ve Aratrma Merkezi (DUZEM), yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamnda üniversitelerde uzaktan eitime geçilmesinin ardndan Örenme Yönetim Sistemini de güçlendirerek ayn anda 2 bin örencinin hocalaryla ders yapabilmesini salad.

Üniversitenin online eitim sistemine yüklenen materyallere, 14 fakülte, 4 yüksekokul, 10 meslek yüksekokulu ve 3 enstitüde eitim alan örenciler ulaabiliyor.

DUZEM, ara snavlarn online yaplabilmesi için gerekli çalmalar tamamlad.

DUZEM Sorumlusu Doç. Dr. Davut Ikdoan Yükseköretim Kurulunun, bahar döneminde yüz yüze eitimin yaplmayaca açklamasndan sonra dört günde, uzaktan eitim için üniversitenin altyapsn güçlendirmek için çalmalar yaptklarn söyledi.

ALTYAPISINI TAMAMLADI

YÖKün uzaktan eitim açklamasnn ardndan Dicle Üniversitesinin Türkiyede uzaktan eitime balayan ilk üniversitelerden biri olduunu ifade eden Ikdoan, Snavlarla ilgili YÖKün açklamalar ve üniversitenin kendi deerlendirmelerini bir araya getirerek bir karara varacaz. Online altyap olarak buna hazrz. dedi.

Örenme Yönetim Sistemi üzerinde anlk olarak 2 bin örencinin balanabildiine iaret eden Ikdoan, Online portalda say snr yok. Örenciler herhangi bir zamanda portala girerek, katlmc snr olmakszn derslerin materyallerine ulaabilmekte ve bu materyalleri indirebilmekte. ifadelerini kulland.

Ikdoan, üniversitenin salad imkanlar üzerinden eitimlerine devam eden örencilerin uygulamadan memnun olduklarn vurgulayarak, Dünyann tamam uzaktan eitime doru gidiyor. Artk mekandan bamsz bir ekilde eitimlerin yapld bir sisteme doru gidiyor. Dijitalleen dünya bu imkan sunuyor. diye konutu.

Ana Sayfaya Git