Üniversite'de Yeni Bölüm!

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Midyat Meslek Yüksekokulu (MYO) Doğal Yapı Taşları Bölümü'nün açılışı yapıldı.

Haberler 03.10.2018 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Midyat Meslek Yüksekokulu Doal Yap Talar Bölümü ilk kez örenci ald. Yolba Mahallesinde eitim ve öretime balayan Doal Yap Talar Bölümü açlnda Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Arakça, büyümeye devam eden üniversiteye yeni bölüm ve programlar kazandrldn söyledi.

Arakça, öyle konutu:

Bilgiyi üreten üniversite olarak bizler öncelikle ilim ilim içindir anlaynn biraz daha ötesinde ilim halka hizmet etmek içindir anlay ile hareket etmeye çalyoruz. Üniversitelerin baz çok istisna programlar vardr. Bu müstesna programlarn banda bölgemizin el meslei olan telkari mesleinin yaygnlatrlmas ve yine bunun yannda kadim bir meslek olan Doal Yap Talar programnn bu ekilde kurulmu olmasdr. Bu da üniversitenin halka ne kadar yakn olduunu göstermektedir.

Midyat Meslek Yüksekokulu Müdürü Tark Demir de Yolba Mahallesine daha lise gelmeden yüksekokul geldiini kaydederek, eski belediye binasn Doal Yap Talar Bölümü olarak deerlendirdiklerini bildirdi.

Açla, Kaymakam Hüseyin Tekin, Midyat Garnizon Komutan Albay Mustafa Akn, Cumhuriyet Basavcs Zeynel Abidin Akkiraz, lçe Müftüsü Mehmet afi Bilik, kurum amirleri ve çok sayda vatanda katld.

Ana Sayfaya Git