Üniversiteden mezun olmadan yapmanız gereken şeyler

Üniversite tercih dönemlerinin sona ermesiyle birlikte, zorlu bir maratondan geçerek üniversiteye yerleşmeye hak kazanan öğrenciler için, Kariyer Danışmanı Nur Erdem Özeren mezun olup hayata atılmadan önce tavsiyelerde bulundu.

Haberler 14.09.2019 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Üniversiteler eylül ortasnda açlmaya balyor. Kampüslere adm atan birinci snf örencilerini yaklak 4 yllk bir süreç bekliyor. Üniversiteye girite zorlu bir snav maratonunu geride brakp, geni bir sosyal çevre, özgür ortam gibi birçok eyi hayal eden üniversite örencileri, okuldan mezun olmadan önce örencilik yllarnda gerekli bilgi ve donanma sahip olmas ve i hayatna hazr bir ekilde atlmas için neler yapmas gerektii hakknda Arel Üniversitesi Mütevelli Heyet Danman ve Kariyer Danman Nur Erdem Özeren tavsiyelerde bulundu. Üniversite hayatnn verimli bir ekilde geçirilmesinin örencilerin gelecekleri için art puanlar kazandracana dikkat çeken Kariyer Danman Nur Erdem Özeren, bu anlamda üniversite eitimleri boyunca minimum yaplmas gerekenleri sralad.

Kulüplerde aktif olma

Nur Erdem Özeren öncelikle üniversiteye yeni balayacak bir örencinin eitim hayat boyunca mezun olduktan sonraki hayatna hazrlk amacyla yapmas gereken faaliyetlerin olduunu belirtti. Ayn zamanda üniversitelerin bu ortam salamas gerektiini de söyleyen Özeren, tavsiyelerine ksaca u ekilde devam etti:

Birincisi örenciler üniversitelerdeki kulüplerde aktif olmallar. Bu kulüplerde yaptklar faaliyetler i hayatnn hazrl olacaktr. kincisi, mümkün olduunca fazla ve farkl yerde staj yapmaya ya da parasz bile olsa part-time çalmaya bakmallar. Üçüncüsü sivil toplum örgütlerinde aktif olma ve proje bazl iler yapmaktr. Dördüncüsü, üniversitede grup halinde irketleri inceleyecek projeler yapmaktr. Beincisi yurtd tecrübesiyle birlikte gelitirilen yabanc dil. Altncs, örencilerin sürekli kendilerini gelitirebilecekleri, okuduklar ya da izledikleri geliim programlardr. Bunlar gerçekleirse i hayatna hazr birer mezun olacaklardr ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git