Üniversiteler Boş Kalamaz!

Üniversiteler adaylarının yaptığı tercihler 31 Ağustos Cuma günü YÖK tarafından açıklanacak. Üniversiteye yeni başlayacak öğrencilere tavsiyelerde bulunan İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Gayretli, “Öğrenciler istemedikleri bölümlere yerleştirilirlerse endişe duymasınlar. Artık çift anadal, yandal ve yatay geçiş imkânları ile her öğrenci istediği bölümü kolayca okuyabiliyor” dedi.

Haberler 29.08.2018 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Üniversiteler adaylarnn yapt tercihler 31 Austos Cuma günü YÖK tarafndan açklanacak. Üniversiteye yeni balayacak örencilere tavsiyelerde bulunan stanbul Geliim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Bakan Abdulkadir Gayretli, Örenciler istemedikleri bölümlere yerletirilirlerse endie duymasnlar. Artk çift anadal, yandal ve yatay geçi imknlar ile her örenci istedii bölümü kolayca okuyabiliyor dedi.

YÖK Bakan Prof. Dr. Yekta Saraçn üniversitelerdeki kontenjanlarn atl kalmayacak ekilde en yüksek oranda dolmasnn en önemli öncelikleri olduunu belirtmesine atfta bulunan Gayretli, Bundan sonra üniversiteler bo kalmayacak, cvl cvl örencilerle dolacak. Ve bu anlayla hareket edildiinden birçok örenci üniversiteli olacak dedi.

ÖRENCLER STEMEDKLER BR BÖLÜME VE ÜNVERSTEYE YERLETNDE ÜZÜNTÜYE KAPILMAMALI

Örencilerin istedikleri bölümleri kazanabilecekleri gibi istemedikleri bölümleri de kazanabileceklerine deinen Gayretli, Örenciler istemedikleri bir bölüme ve üniversiteye yerletiinde üzüntüye kaplmamal. Hatta kazandklar üniversite ve bölüme kesinlikle kayt yaptrmallar. Sonraki dönemlerde yatay geçi veya çift anadal ile hayallerine yine ulaabileceklerdir eklinde konutu.

Üniversitede okumann kolaylatn belirten Gayretli, Örenciler istedikleri bölümleri okuyabilsinler, hayallerine ulaabilsinler diye önlerindeki tüm engeller kaldrld. çünkü gençler istedikleri bölümleri keyifle okuduklarnda bundan hem kendileri hem de ülkemiz istifade edecektir dedi.

EK YERLETRMEDE BO KONTENJANLARI DOLDURMA MKNI OLACAKTIR

Örencilerin birinci tercihlerinde baarsz olduklarnda, ek tercih döneminde bo kontenjanlara muhakkak yerleebileceine vurgu yapan Gayretli, YÖK geçen seneki gibi birinci yerletirmenin taban puanyla ek yerletirmeye almad takdirde, ek yerletirmede çok büyük oranda bo kontenjanlar doldurma imkn olacaktr. çünkü birinci yerletirmede örenci yeterli puan alamad için ek kontenjana da giremeyecektir. Üniversitelere kayt yapmayan ya da her hangi bir üniversiteye yerlemeyen örenciler, bo kontenjanlara tercih yapabiliyor. Umuyorum bu sene birçok örenci ayn ekilde üniversitelerde kendine yer bulabilecek diye konutu.

Ana Sayfaya Git