Üniversiteler de uzaktan eğitime geçiyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ardından Yükseköğretim Kurulu da (YÖK) koronavirüs tehdidi nedeniyle üniversitelere verilen üç haftalık arada öğrencilerin eğitimlerinin aksamaması ve akademik takvimin sekteye uğramaması için 23 Mart'tan itibaren uzaktan eğitim uygulayacak.

Haberler 17.03.2020 - 11:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Önceki gece rektörlere bir yaz göndererek dijital alt yaps olan üniversitelerin hazrlk yapmasn isteyen YÖK, önümüzdeki hafta alt yap hazrlklarn tamamlamay planlyor. Üç haftalk tatilin vize snavlarna denk gelmesi nedeniyle üniversitelerde akademik takvimin uzayp uzamayaca da önümüzdeki hafta karara balanacak.

YÜZ BNLERCE DERS VAR

Konuyla ilgili görülerine bavurduumuz YÖK Yürütme Kurulu üyesi Prof. Dr. Naci Gündoan, alnan tedbirleri öyle açklad: 207 üniversite, on binlerce program ve yüz binlerce ders içeriimiz var. Bunlarn hepsini bir anda uzaktan öretime sokmak pek mümkün deil. Yaparz dersek batan savma olur. Buna uygun içerik, içerii kullanacak öretim eleman ve örenciye gerekli eitimi vermek gerekiyor. Bu da bir iki günde mümkün deil. ki yl önce 16 üniversitemizde dijital dönüüm projesi balattk. 6 bine yakn öretim elemann bu konuda eittik. Örencilere de dijital okur yazarlk dersi verdik. 50 binin üzerinde örenci bu eitimi ald. 120 üniversitemizin bünyesinde Uzaktan Eitim ve Uygulama Merkezi (UZEM) bulunuyor. Bu üniversitelerin derslerinin yüzde 30a kadar olan ksm uzaktan veriliyor. Örencilerimizin yüzde 90ndan fazlas akll telefon ve internet eriimine sahip. Bilgisayar ya da tabletleri yoksa cep telefonlarndan da eitimi alabilirler.

800 DJTAL DERS MALZEMES

Vakf üniversitelerinden alt yaplar hazr olanlar 18 Marta kadar YÖKe bavuracak. Kalite standardn tutturanlar onay alacak. Akademik takvimin uzayp uzayamayca henüz netlik kazanmad. Takvimle ilgili karar da YÖK tarafndan verilecek, önümüzdeki hafta bu konuda üniversitelerle konuulup tartlacak. YÖK olarak bu önlemlere ek olarak 800ün üzerindeki dijital ders malzemesini bütün üniversitelerin eriimine açacaz.

DANIMA HATTI DEVREDE

Milli Eitim Bakanl, uzaktan eitimle ilgili sorular Milli Eitim Bakanl letiim Merkezinin (MEBM) 444 0 632 numaral danma hattndan yantlyor.

Ana Sayfaya Git