Üniversiteler ile MEB iş birliği: Hedef en az 10 atölye

PROF. Dr. Betül Çotuksöken, üniversiteler ile Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) arasındaki iş birliği çalışması olan ‘2023 Eğitim Vizyon’u kapsamında, en az 10 atölye açmayı hedeflediklerini belirterek, “Ölçme ve değerlendirme, rehberlik çalışmaları ve tasarım-beceri atölyelerinin açılması için destek vereceğiz” dedi.

Haberler 05.04.2019 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son 5 yldr rektör ile birlikte okullarla çok sk bir i birlii içinde olduklarn belirten Prof. Dr. Betül çotuksöken, Biz zaten üniversite olarak yakn ve uzak çevremizdeki okullarla çok sk temas halindeyiz. Vizyon belgesi bizim ilerimizi birazck daha hzlandrd ve proje halinde sürecek en az on atölye açmay düünüyoruz. Ölçme ve deerlendirme, rehberlik çalmalar, tasarm ve beceri atölyelerinin açlmas için destek vermeye çalacaz dedi.

BÜTÜN ETM BASAMAKLARINI KAPSIYOR

Prof. Dr. Betül çotuksöken,2023 Eitim Vizyon Belgesinin üniversiteler için önemli bir belge olduunu belirterek, Üniversiteler ile MEB arasndaki ibirlii çalmas olan 2023 Eitim Vizyon Belgesi, 2018 ylnn sonlarna doru yaymland. Cumhurbakanlmzn, Milli Eitim Bakanlmzn önderliinde ve Sayn Cumhurbakanmzn ve MEBin de kaleme aldklar yazlarla kamuoyuna son bulduu son derece önemli bir belge. Bu belgede eitimimizin nasl bir felsefi temele, nasl bir düünsel temele dayal olmas gerektii üzerinde belirlemeler yapld. Üniversite öncesindeki eitim basamaklar, okul öncesinden balamak üzere ilkokul, ortaokul ve lise bölümlerini de dahil etmek üzere bir yandan hayatn bütünlüü, bir yandan da bilgininbilme edimlerinin faaliyetlerinin bütünlüü eklinde ortaya konuldu. Belgenin temelibütün bunlara yer verilmi olduu için son derece önemli ve deerli diye konutu.

BU DAHA BALANGIç

Gerçekleen oturumun, üniversitelerin 2023 Eitim Vizyon Belgesini nasl deerlendirebilecekleri, buradan kendilerine düen pay nasl karlayabileceklerini ve nasl bir sorumluluk içerisinde olmalar gerektii konusunda bilgi vermek için gerçekletirildiini söyleyen Prof. Dr. Betül çotuksöken, Bugün burada yapm olduumuz çalma aslnda balangç çalmas.Üniversitemizin eitim komisyonuyla birlikteaçl konferans yaparak bu çalmay balatma karar aldk. Bundan sonra da eitimvizyonunun çeitli konularn, gençlerimizle, öretmenlerimizle ilgili olarak zaman içerisinde çeitli çaltaylarla ele alp deerlendireceiz. Bu bir balangç, sonrasnda da Eitim Vizyon Belgesi içerisindeki gündem maddelerini en iyi ekilde ortaya koymaya çalacaz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git