Üniversiteler tanıtım günlerine başladı

ÖSYM, üniversite adaylarına bir sürpriz yaparak YKS sonuçlarını bir gün önceden açıkladı. puanlarını öğrenen adayların önündeki son viraj ise tercihler. Birçok üniversite, kendilerini adaylara tanıtmak ve onları ikna etmek ‘tercih günleri’ düzenlemeye başladı.

Haberler 19.07.2019 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tercihler 23-29 Temmuz tarihleri arasnda yaplacak. Üniversiteler de bu süreçte örencilere yardmc olmak için tantm günlerine balad. Hangi üniversiteye ya da bölüme gireceklerine karar veremeyen adaylar, kurum aratrmaya balad. Üniversiteler bu tantm günleriyle adaylara kampüsi, fakülte ve snflarn gezdirip, ilgili olduu bölümler hakknda detayl bilgi veriyorlar.

STANBUL BLG ÜNVERSTES: Tercih günleri 29 Temmuza kadar üniversitenin, Santral stanbul ve Kutepe kampüslerinde yaplacak. Üniversite adaylar ve aileleri 19-29 Temmuz tarihleri arasnda okulun; eitim anlay, yurtd imknlar, ulam gibi birçok konuda bilgi alabilecek. Üniversite, tercih günleri kapsamnda dijital ortamda da adaylara yardmc olacak. 2019-2020 akademik ylyla ilgili yeniliklerin yan sra, eitim frsatlarn da dorudan adaylara aktarlacak.

STANBUL EHR ÜNVERSTES: 29 Temmuza kadar sürecek olan olan tantm etkinlii, üniversitenin Dragos Kampüsünde gerçekleecek. Etkinlik haftann her günü 09.00-18.00 saatleri arasnda yaplacak. Deneyimli tercih danmalar, adaylara ve ailelere özel danmanlk yapacak. Örenciler, bata stanbul ehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami çelikcan olmak üzere üniversitenin akademik kadrosuyla tanabilecek ve akllarndaki sorular sorabilecek. Üniversite ÖSYS burslar haricinde bu yl ilk kez Komu Bursu ve Anlamal Okul ndirimi veriyor. Adaylar okulun, burs imknlar ve ulam hakknda da bilgi alabilecek.

STANBUL ÜNVERSTES-CERRAHPAA:.19-23 Temmuz tarihleri arasnda Avclar Yerlekesi Kültür Merkezinde, 24-29 Temmuz tarihleri arasnda ilgili fakültelerin yerlekelerinde gerçekleecek. Adaylar, üniversite hakknda merak ettikleri sorularnn cevaplarn bulacak. Ayrca öretim üyeleriyle birebir görüme frsat bulacaklar. Her fakültenin tantm için farkl tarih ve yerleke belirlendi. Detayl bilgi için üniversitenin internet sitesi ziyaret edilebilinir.

ABDULLAH GÜL ÜNVERSTES: Üniversitenin tantm ve tercih günleri 29 Temmuza kadar devam edecek. Etkinlikte, adaylar ile ailelerine üniversite tercihleri, tercih yaplrken dikkat edilmesi gereken hususlar, eitim olanaklar, akademik programlar, burslar, kampüs imkanlar, üniversitenin yurtiçi ve yurtd olanaklar, barnma imkanlar hakknda detayl bilgiler veriliyor. Üniversitenin Sümer Kampüsü Sergi Salonunda yaplan etkinlik, 09.00 ile 19.00 saatleri arasnda, gerçekleiyor. Ayrca üniversiteyi ziyaret etmeklere gar, otogar ve havalimanndan ulam imkn da salanyor.

MEBDEN TERCH DANIMANLII

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, Twitter hesabndan yapt paylamda örencilere tercih yaparken tercih danmanl hizmetinden faydalanmalarn tavsiye ederek unlar söyledi:

YKS sonuçlar açkland, örencilerimize tercih danmanl hizmeti sunmak için 13 bin 985 personelimizle örenci ve velilerimizin yanndayz. Örencilerimize, rehberlik alarak tercih yapmalarn önerir, öretmenlerimize yol arkadalklar için çok teekkür ederim.

Ana Sayfaya Git