Üniversitelerde farklı eğitimler!

YÖK Başkanı Saraç: "Üniversite öğrencilerine eğitimde eş zamanlı farklı seçenekler sunuyoruz"

Haberler 06.04.2020 - 11:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yükseköretim Kurulu (YÖK) Bakan Prof. Dr. Yekta Saraç, yeni tip (Kovid-19) koronavirüs salgn sürecinde üniversitelerde esnek davranarak eitimlerin mümkün olduunca telafi edilmesi yönünde e zamanl farkl seçenekler sunmaya gayret ettiklerini bildirdi.

Saraç, Twitterdan yapt paylamda Kovid-19 salgn sonrasnda üniversitelerin kapasiteleri ve yetkinlikleri ile orantl olarak derslerin uzaktan eitimle yaplabilmesine imkan tandklarn ifade etti.

E ZAMANLI FARKLI SEçENEKLER

Uzaktan verilemeyen derslerin ise yaz döneminde telafi eitimi ile verilebilmesi yönünde üniversitelere bir hareket serbestisi imkan tandklarna vurgu yapan Saraç, unlar kaydetti:

Uzaktan eitim sürecinizde istifade edebilmeniz için de farkl üniversitelerin dijital ders materyallerinden oluan ders havuzu niteliindeki YÖK Dersleri Platformunu sizlerin açk eriimine sunduk. Önümüzdeki günlerde platformu daha da çeitlendirip zenginletireceiz. Bunun dnda baz örencilerimizden gelen bu bahar döneminde azami süreye saylmayacak ekilde kayt dondurma imkan verilmesi yönündeki talepleri de deerlendirerek bu hakk da talep eden örencilerimize verdik. Bilmenizi isteriz ki, ülkemizdeki bu salgn sürecinde esnek davranarak eitimlerinizin mümkün olduunca telafi edilmesi yönünde e zamanl farkl seçenekler sunmaya gayret ediyoruz.

Ana Sayfaya Git