"Üniversitelerdeki eğitim dünya standartlarına sahip olmalı"

Batman Valisi Hulusi Şahin, üniversitelerde verilen eğitimin dünya standartlarına sahip olması gerektiğini söyledi.

Haberler 16.03.2019 - 10:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman Üniversitesi ev sahipliinde Yükseköretim Kurumlarnda ç Kalite Güvence Sisteminin Yaplandrlmas ve Eitim-Öretim Alannda Kalite Süreçleri konulu bilgilendirme toplants gerçekletirildi.

Toplantda bir konumasn yapan Vali Hulusi ahin, Batmann yeni ve modern bir ehir olduunu belirterek, ayn zamanda kadim bir kültüre sahip olduunu ifade etti.

Üniversitelerde verilen eitimin dünya standartlarna sahip olmas gerektiini vurgulayan ahin, Bizim insanlar yeni batan bir programla ölçme ansmz yok. Diplomann referans olmas gerekir. Diplomann temsil ettii dünya ölçeinde bir standart olursa eitimde kesinlikle baarl oluruz. O zaman bu ilerimize de yansr. Baaramayan elenmeli. Bir yerde seleksiyon sistemi yoksa orada baardan bahsedemeyiz, böyle bir mekanizmann sadece üniversitelere deil, bütün eitim mekanizmasna yerletirilmesi lazm. dedi.

Konumalarn ardndan Yükseköretim Kalite Kurulu Bakan Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Yükseköretim Kurumlarnda ç Kalite Güvence Sisteminin Yaplandrlmas ve Eitim-Öretim Alannda Kalite Süreçlerine ilikin bir sunum yapt.

Toplantya; Vali Hulusi ahin, Yükseköretim Kalite Kurulu Bakan Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydn Durmu, Harran, rnak, Munzur, Sanko, nönü, Mardin Artuklu, Mu Alparslan, Hakkari Üniversitesi Rektörleri ve öretim görevlileri katld.

Ana Sayfaya Git