Üniversitelere şahsen başvurular başladı

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan öğrencilerden, e-kayıt yaptırmayıp üniversiteye şahsen giderek yapacaklar için kayıt işlemleri başladı. Şahsen kayıtlar 23 Ağustos'a kadar sürecek.

Haberler 20.08.2019 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yükseköretim Kurumlar Snav (2019-YKS) sonuçlarna göre bir programa kayt hakk kazanan örencilerden, elektronik kayt (e-kayt) yaptrmayp üniversiteye ahsen giderek yapacaklar için kayt ilemleri bugün balad.

Yükseköretim Kurulundan (YÖK) yaplan açklamaya göre, e-kayt yaptrmayp, kazandklar üniversiteye ahsen giderek kayt yaptrmak isteyen adaylarn ilemleri bugünden itibaren 23 Austosa kadar sürecek.

E-kayt frsat sürüyor

Öte yandan, 16 Austosta balayan e-kayt kolayl devam ediyor.

E-kayt yaptrmak isteyen adaylar, YÖKün e-devlet kaps üzerinden Üniversite E-Kayt uygulamasn tklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden 21 Austos gecesi saat 23.59a kadar e-kayt ilemlerini gerçekletirebilecek.

Üniversitelere gitmeye gerek kalmadan, internet üzerinden kolayca ve zahmetsiz ekilde yaplabilen, zaman ve maddi açdan örenciler ile ailelerine büyük tasarruf salayan YÖKün e-kayt imkanndan çok sayda örencinin faydalanmas bekleniyor.

Ana Sayfaya Git