Üniversitelere kadro müjdesi

Üniversitelere ek kadro müjdesi geldi. Yükseköğretim Kurulundan (YÖK), öğretim elemanı bulmada sıkıntı çekilen alanlar başta olmak üzere üniversitelere 535 araştırma görevlisi kadrosu için atama izni verildiği bildirildi.

Haberler 10.12.2019 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YÖKten yaplan açklamada, ülkenin ihtiyaç duyduu alanlardaki nitelikli insan gücünü karlayabilmek için planlanan pek çok projenin Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann destekleriyle hayata geçirildii ifade edildi.

YÖKTEN EK KADRO AçIKLAMASI

Bunlardan biri olan Öncelikli Alanlar Kapsamnda Aratrma Görevlisi stihdam Projesi için toplam 535 aratrma görevlisi kadrosuna atama izninin YÖK tarafndan yükseköretim kurumlarna tahsisinin Cumhurbakanl makamnca uygun bulunduu bildirilen açklamada, unlar kaydedildi: Bu sene Yeni YÖK olarak öretim üyesi temininde güçlük çekilen alanlar dikkate alnmak suretiyle, cari usulde üniversitelerin kendilerinin belirledii alanlarda kulland kadrolara ek olarak alnan ilave kadro izinleri için merkezi bir planlama yaplmtr. Bu balamda 180i hukuk olmak üzere eczaclk, mimarlk, psikoloji, hemirelik, otizm spektrum bozukluu eitimi, özel eitim, odyoloji, dil ve konuma terapisi gibi alanlarda lisans üstü eitim yaptrlmas amacyla öretim eleman bulmada sknt çekilen alanlar bata olmak üzere yükseköretim kurumlarna toplamda 535 aratrma görevlisi kadrosu için atama izni verildi. Adaylarn deerlendirilmesi ve seçimi cari usule göre üniversiteler tarafndan yaplacak.

2 YIL SONRA KADRO EKSKL GRELCEK

Açklamada, projeksiyonlara göre gelecek 2 sene ayn minvalde politika izlendiinde bu alanlara ilikin öretim üyesi eksikliinin büyük ölçüde giderilmi olaca, bu kapsamda ilan süreçlerinin devam ettii belirtildi.

Ana Sayfaya Git