"Üniversitelere Yönelik Sayıştay Eğitimi"

Mardin Artuklu Üniversitesi ve Sayıştay Başkanlığı işbirliği ile "Üniversitelere Yönelik Sayıştay Eğitimi" verilecek.

Haberler 20.03.2018 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Arakça, yapt açklamada, Saytayn kamu kaynaklarnn etkin yönetiminde öncü ve kurumsal yönetimde dier kamu kurumlarna örnek bir kurum olduunu belirterek, kurum yönetiminde hesap verebilirlik, saydamlk, etkinlik, katlmclk, eitlik, tutarllk, hukukun üstünlüü, bilimsellik gibi iyi yönetiim ilkelerinin vazgeçilmez unsurlar olduunu ifade etti.

Türkiyede bulunan 39 üniversitenin eitime katlacan aktaran Arakça, düzenlenecek eitim programnn kamu idarelerine ve özelde üniversite idarecilerine büyük bir katk salayacan vurgulad.

SAYITAY ETM

Arakça, üniversite idaresi olarak Mardin Artuklu Üniversitesi çalanlarnn verimlilik düzeylerini yükseltmek, gelecekteki görev ve sorumluluklarn daha iyi yerine getirebilmelerini salamak için bilgi, deneyim ve becerilerini arttrmay amaçlayan eitim çalmalarn periyodik olarak yürütüldüünü kaydetti.

Türkiyedeki üniversitelerin strateji, idari ve mali, yap ve teknik, salk kültür ve spor daire bakanlklar ile döner sermaye, sosyal tesis iletme müdürlükleri personeline yönelik eitimin 2-6 Nisan 2018de verilecei bildirildi.

Ana Sayfaya Git