Üniversitelerin kalitesi öğrencilere de sorulacak

Yükseköğretim Kalite Kurulunca, Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarının değerlendirmesini yapmak üzere kurulan değerlendirici takımlarına ilk kez öğrenciler de dahil edilecek Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas "Öğrenci değerlendiricilerimizden beklentimiz, ders içerikleri ve ders yapma süreçleri, sınıf içi ve dışı öğrenme atmosferi, laboratuvarlar, kütüphaneler, kafeteryalar ve kulüplere kadar geniş bir yelpazede kurumun öğrenci odaklı, sürekli gelişme ve iyileşme sürecinde olup olmadığını değerlendirmeleridir"

Haberler 30.09.2018 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yükseköretim Kalite Kurulunca (YÖKAK), Türkiyedeki yükseköretim kurumlarnn deerlendirmesini yapmak üzere kurulan deerlendirici takmlarna ilk kez örenciler de dahil edilecek.

YÖKAK tarafndan yürütülen ve Yükseköretim Kalite Güvencesi Yönetmelii kapsamnda üniversitelerin 5 ylda en az bir kez girmeleri gereken Kurumsal D Deerlendirme Programnn deerlendirici takmlarnda örencilerin de görev almas kararlatrld.

Bu kapsamda, YÖKte düzenlenen Örenci Deerlendirici Eitimi Program ile deerlendirici takmlarnda yer alacak 61 örenciye eitim verildi.

ÜNVERSTELERN ETM KALTES

Eitimlerini tamamlayan örenciler 5-8 kiilik takmlarda görevlendirilecek. Böylece, takmlarda, yükseköretim kurumlarndan kalite güvencesi alannda deneyimli akademik ve idari çalanlarn yan sra ilk kez örenciler de yer alacak. Örenciler, üniversitelerdeki eitim öretim süreçleri, örenme kaynaklar ve yaam alanlarn deerlendirerek programa katk salayacak.

YÖKAK Bakan Prof. Dr. Muzaffer Elmas, yükseköretim kurumlarnn deerlendirilmesinde örencilerin salayacaklar katknn önemine deinerek, Bu süreçte örenci deerlendiricilerimizden beklentimiz, ders içerikleri ve ders yapma süreçleri, snf içi ve d örenme atmosferi, laboratuvarlar, kütüphaneler, kafeteryalar ve kulüplere kadar geni bir yelpazede kurumun örenci odakl, sürekli gelime ve iyileme sürecinde olup olmadn deerlendirmeleridir. dedi.

TEKNOLOJYE AYAK UYDURABLMEK

Kurumlarn dünyann gelien teknolojilerine ayak uydurmak zorunda olduunu vurgulayan Elmas, unlar kaydetti:

Akademisyenliin youn ekilde ders anlatmaktan ziyade mentorlua, akl hocalna dönümesi gerekmektedir. Örencilere, ders dnda yetkinlikler kazandrlmal, bireylerin hangi bölümden mezun olursa olsun, alan bilgisinin yannda, dijital yetkinlik, karmak problem çözme, iletiim becerisi, analitik düünme ve etik gibi dünyann her yerinde ayakta kalabilecek yetkinliklerin kazandrlmas gerekiyor. Örenci deerlendiriciler üniversitelerin eitim-öretim, aratrma-gelitirme ve yönetim sistemlerini bu çerçevede deerlendirecekler.

Ana Sayfaya Git