Üniversitelerin tanıtım günleri ‘online’ yapılacak

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na az bir zaman kala üniversiteler de aday öğrenciler için tanıtım günleri hazırlıklarına başladı. Koronavirüs salgını nedeniyle tanıtımların üniversite ziyaretlerinin yanı sıra bu yıl online olarak da gerçekleştirileceğini söyleyen Rehberlik Uzmanı Elif Aluç Gülşen, “Üniversitelerin sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınlanan tanıtım günlerinde, aday öğrenciler ilgilendikleri bölümlerin öğretim elemanları ile iletişime geçebilecek” dedi.

Haberler 28.05.2020 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yükseköretim Kurumlar Snav (YKS) tarihinin 27 28 Haziran 2020 olarak güncellenmesinin ardndan üniversiteler de aday örenciler için tantm günlerine balad. Covid-19 salgn sebebiyle yaplacak olan tantmlar ise bu yl online olarak da gerçekletiriliyor. Rehberlik Uzman Elif Aluç Gülen, Tantm günleri ile üniversitelerin bölümleri, yabanc dil imknlar, barnma ve burs imknlar, sosyal, kültürel, sportif faaliyetler, kampüste yaam ve akademisyenler hakknda bilgilendirmeler yaplacak. Tantmlar canl olarak her gün 16:00da balayacak diye konutu.

ÖRETM ELEMANLARI LE LETME GEçLECEK

Her yl örencilerin meslek ve üniversite tercihlerine yardmc olmak amacyla üniversite tantm günleri düzenlendiini ancak koronavirüs salgn nedeniyle bu etkinlikleri online olarak da düzenlediklerini söyleyen Rehberlik Uzman Elif Aluç Gülen, Üniversitelerin sosyal medya hesaplar üzerinden canl yaynlanan tantm günlerinde, aday örenciler ilgilendikleri bölümlerin öretim elemanlar ile iletiime geçebilecek diye konutu.

DAHA FAZLA ADAY LSANS PROGRAMLARINI TERCH EDEBLECEK

Lisans programlar için ilgili puan türünde 180 olan barajn 170e çekilmesinin daha fazla adayn lisans programlarn tercih edebileceini belirten Gülen, Bu 112.000-195.000 civarnda aday olarak tahmin ediliyor. Ancak baraj deiikliinden etkilenecek kitle daha çok snavn AYT (Alan Yeterlilik Testi) oturumunda baraj sknts olan örenciler olacaktr ifadelerini kulland.

ÖRENCLER KONULARI YETTREBLECEK

Snav tarihinde yaplan deiikliklerin örencilerin konular yetitirememesi gibi bir durum ile kar karya brakmayacan ifade eden Rehberlik Uzman Elif Aluç Gülen, Bu yla özgü olarak snav müfredatnda da bir takm deiiklie gidildi. 12nci snfn ikinci döneminde ilenen konular snav müfredatndan çkarld. Bu durum 12nci snf örencilerinin mezuniyet ilemlerinde de bir takm farkllklar yaratt. 2019 2020 eitim öretim döneminde, snf geçmeyle ilgili birinci dönem alnan notlar geçerli olacak. Ylsonu puan birinci dönem alnan notlar ile belirlenecek. Ylsonu baar puan 50 olan örenciler snfn dorudan geçebilecek. Snf geçme artn tayan 12nci snf örencileri diploma alp mezun olabilecek. 12.Snf örencilerinin baarsz veya sorumlu derslerinin olmas YKSye girmeleri için engel oluturmayacaktr. Bu durumda üniversiteye yerleen örenciler, diplomalarn aralk ay sonuna kadar örenim gördüü yükseköretim kurumuna ibraz etme hakkna sahip olacaklar. 12nci snf örencilerinin ortaöretim baar puanlar 9, 10, 11 ve 12nci snfn birinci döneminin ylsonu notlar aritmetik ortalamas hesaplanarak oluturulacak ifadelerini kulland.

EKSTRA PANE GEREK YOK

Bir yldr sürdürülen maratonun son 100 metresine gelindiini ifade eden Abdülkadir Gayretli, Havalar scak diye, virüs var diye çalmalarmz gevetemeyiz aksine en hzlanmamz gereken dönemdeyiz. Bu nedenle aday örencilerin konu bazl veya genel denemeleri sk çözmesi gerekiyor. Eksiklikler tespit edilip, ksa sürede giderilebilir. Örenciler artk uyku ve yeme düzenine dikkat etmeli. Biyolojik saatimizin snav gününe rahatça uyum salamas için bu rutini oluturmak gerekiyor. Gerçek snav koullar naslsa ona uygun ortamda ve koullarda deneme çözmeliyiz. Bu süreçte en çok dikkat etmemiz gereken bir dier faktör de Pozitif olmak. Olumsuz konumalarn olduu ortamlardan sessizce uzaklamak bize fayda salayacaktr. YÖK Bakan Prof. Dr. Yekta Saraçn Avantajl bir snav formüle edilmitir sözüne dayanarak, örencilerin içinde bulunduumuz süreç dolaysyla ekstra bir panik yaamasna gerek yok diye konutu.

Ana Sayfaya Git