Üniversiteli sergiledi!

Diyarbakır’daki yurtlarda barınan öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler, geleneksel KYK yılsonu sergisiyle halkın beğenisine sunuldu.

Haberler 12.06.2019 - 23:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Süleyman Bin Halit Kz Yurdu, Selahattin Eyyubi Kz Yurdu, Ziya Gökalp Kz Yurdu, Mehmet Akif Ersoy Erkek Yurdu ve Halid Bin Velid Erkek Örenci Yurdunda barnan üniversite örencilerinin hazrladklar ürünler görücüye çkt. Örenciler, yl boyunca Halk Eitim Merkezleri tarafndan görevlendirilen hocalar tarafndan açlan kurslarda yaptklar el emei göz nuru ürünler Karavil Grup ve Ceylan Grup ortaklnda hayata geçen kiralama ve yönetimi Prime Development tarafndan yaplan Ceylan Karavil Park AVMde Diyarbakr halknn beenisine sunuldu.

Diyarbakr Gençlik ve Spor l Müdürü Mehmet Demir tarafndan yaplan serginin açlna, yurt müdürleri, örenciler, kurum yetkilileri ve vatandalar katld.

YIL SONU SERGS

Demir, yurtlarda barnan üniversite örencilerinin bo zamanlarn deerlendirme ve kiisel geliimlerine katkda bulunmak amacyla her yl eitim ve öretim dönemi boyunca bal yurt müdürlüklerinde eitsel, sosyal ve kültürel faaliyetlerin yürütüldüünü söyledi. Demir, Geleneksel KYK ylsonu sergimizin açln gerçekletirdik. Öretim yl boyunca yurt örencilerinin kurslarda ürettikleri resim, ebru, ahap, tezhip ve el ii gibi ürünlerden oluan ürünlerimizin Diyarbakrl hemerilerimizin beenisine sunduk. Örencilerimizin büyük bir istek ve katlmyla gerçekleen ürünlerin bir birinden güzel olduunu ifade etmek istiyorum. Herkesin emeine ve yüreine salk. Örencilerimize bu kiisel geliimlerine destek veren ve yanlarnda olan eitimcilerimizi de yürekten kutluyorum. Gerçekten çok güzel ürünler ortaya çkt dedi.

Demir, bu tür faaliyetlerin artarak devam etmesi için ellerinden gelen destei sürdürmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Konumalarn ardndan vatandalar sergide yer alan ürünlere büyük ilgi gösterdi.

Ana Sayfaya Git