Üniversiteliler, Cizre'deki tarihi yerleri gezdi

Şırnak Üniversitesi'ne farklı illerden gelerek yeni kayıt yaptıran öğrenciler "Kampüse hoş geldin" projesi kapsamında Cizre ilçesinde bulunan tarihi yerleri gezdi. Öğrencilere rehberlik yapan Cizreli araştırmacı yazar Abdullah Yaşın, kentin tarihi konusunda öğrencilere bilgiler verdi ve sorularını yanıtladı.

Haberler 08.10.2018 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnak Üniversitesine farkl illerden gelerek yeni kayt yaptran örenciler Kampüse ho geldin projesi kapsamnda Cizre ilçesinde bulunan tarihi yerleri gezdi. Örencilere rehberlik yapan Cizreli aratrmac yazar Abdullah Yan, kentin tarihi konusunda örencilere bilgiler verdi ve sorularn yantlad.

Örenciler ilk olarak Cizre Kaymakam ve Belediye Bakan vekili Faik Arcan ile bir araya geldi. Öretmenevinde arlanan örencilere yemek ikram edildi. Yemekte konuan Cizre Kaymakam Arcan, Artk ükür ki belediyemiz Cizreye, vatandana hizmet eden bir belediye olmutur. Daha önceden terör örgütüne ve terör örgütü yandalarna yaplan destekler sfrlanm ve tamamen bu devlete, millete,vatana ve bu bayraa inanan aziz Cizrelilere hizmet eden bir belediye olmutur dedi.

CZREY GEZDLER

Yemek programnn ardndan örenciler ilçenin cadde ve sokaklarn gezdi. Cizreli Aratrmac yazar Abdullah Yan rehberliinde örenciler, Krmz Medrese, Hazreti Nuh Türbesi, Memu-Zin Türbesi, Ulu Cami, Atatürk Park ve Cizre Müzesini gezdi. lahiyat fakültesi örencisi Numan Acakaya, ilk geldiinde ailesinin ve yaknlarnn, Neden rnaka gidiyorsun, baka yer yok muydu? demesini hatrlatt. Acakaya,Geldiimde arkada ortam ve insanndan çok memnun kaldm. 4 yldr geçi yapmadm yapmay da düünmüyorum dedi.

stanbuldan rnak Üniversitesi lahiyat Bölümüne yerleen Fatma Akn ise, dün buralar gezdiklerini ve çok güzel olduunu belirterek,Hazreti Nuh Türbesini gördük. Okul vesilesi ile buralar da görmü oldum. lk defa görüyorum. çok beendim. nsanlarn görmesi gereken yerler diye düünüyorum. lk geldiimde birazck tepki aldm. rnaka neden gidiyorsun türünden. Ama, kesinlikle öyle deil. Kampus olsun okul olsun çok güzel ehir ve çok güzel insanlar bizi karlyor. stanbulda okumuum burada okumuum hiçbir fark yok. Burada olmaktan onur duydum diye konutu.

Ana Sayfaya Git