Üniversiteliler, YÖK'ün e-Kayıt sistemini sevdi

Yükseköğretim Kurulunun üniversite öğrencilerine dijital kayıt imkanı sunan e-Kayıt sistemi, ağustos ve eylülde e-Devlet'e girişlerin yüzde 85,3'ünü oluşturdu

Haberler 27.11.2020 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yükseköretim Kurulunun (YÖK) üniversite örencilerine okula gitmeden dijital kayt yapma imkan sunan e-Kayt sistemi, austos ve eylülde e-Devlete girilerin yüzde 85,3ünü oluturdu.

YÖKün e-Devlet kaps üzerinden örencilerin hizmetine sunduu e-Kayt uygulamas, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamnda, sosyal mesafe risklerini azaltmak amacyla örencilerin de talepleri dikkate alnarak uzatlmt.

Bu süreçte, elektronik kayt yapabilecek örencilerin çok büyük bir çounluu YÖKün e-Kayt kolaylndan yararland. Bu kapsamda, elektronik kayt yapabilecek 729 bin 57 kiiden yüzde 86sn oluturan 627 bin 532si, üniversite kaydn YÖKün e-Devlet kaps üzerinden örencilerin hizmetine sunduu e-Kayt uygulamasyla gerçekletirdi.

DÖNEMSEL SUNULAN HZMETLERDE EN çOK KULLANIM SAYISINA ULATI

e-Kayt hizmetinin kullanlmas, Cumhurbakanl Dijital Dönüüm Ofisinin dönemsel sunulan hizmetler bal altnda e-Devlet kullanm oranlarn gösteren istatistiklerine de yansd.

Buna göre, austos ve eylülde YÖKün e-Devlet üzerinden verdii e-Kayt hizmetinin kullanm says 3 milyon 920 bin 724 ile toplam kullanm saysnn yüzde 85,3ünü oluturdu. Austos ve eylülde 10 kiiden 8i e-Devleti YÖKün dijital kayt sistemi için kulland.

Ayrca Cumhurbakanl Dijital Dönüüm Ofisinin Veri htiyaç Envanteri çalmasna göre, YÖK ve üniversiteler, en çok veri talep edilen kurumlar arasnda üst srada yer ald. Bu balamda, en çok ihtiyaç duyulan veri olarak da diploma bilgisi öne çkt.

YÜKSEKÖRETMDE DJTAL DÖNÜÜM

YÖKte son yllarda dijital sistem ve veri paylam üzerine çalmalar yürütülerek, yükseköretim alannda dijital ortamda yenilikçi birçok uygulama hayata geçirildi.

Üniversite e-Kayt, yükseköretim mezun belgesi, denklik bavurusu, okul tanma belgesi, örenci/doçentlik/öretim eleman belgesi, doçentlik bilgi sistemi, lisansüstü örencilerinin tez veri girii gibi e-Devlet kaps üzerinden kolayca yürütülen hizmetlerin yannda YÖK Atlas, YÖK Akademik, YÖK Mobil, YÖK Dersleri Platformu ve YÖK Sanal Laboratuvar gibi web tabanl yeni dijital uygulamalara da imza atld.

Ana Sayfaya Git