Üniversitelilerin şehitlik vefası!

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğrencisi Hatice Doğansoyut "Aşırı şekilde duygulandım, ağlamamak için kendimi zor tutum".

Haberler 24.01.2020 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlik ve Spor Bakanlnn 5. Tematik K Kamplar etkinlii kapsamnda Diyarbakra gelen üniversite örencileri Hava ehitliini ziyaret etti.

Yeniehir ilçesindeki ehitlikte düzenlenen programda sayg duruunda bulunuldu, stiklal Mar okundu.

Düzce, Tokat, Bursa, Aydn, Mersin ve Hakkariden gelen toplam 200 üniversite örencisi, ehit kabirlerine karanfil brakarak, dua etti.

Tokat Gaziosmanpaa Üniversitesi örencisi Hatice Doansoyut, AA muhabirine yapt açklamada, Diyarbakrdaki kampa katld için çok mutlu olduunu söyledi.

çeitli etkinlikler düzenlendiini, ehitlerin mezarn da ziyaret ettiklerini aktaran Doansoyut, Ar ekilde duygulandm, alamamak için kendimi zor tutum. Böyle insanlarn mezar banda dua etmek çok büyük bir ans. Ailemin buraya kar ön yargs vard, ben geldikten sonra o ön yarg krld. Burada olduum için çok mutluyum. diye konutu.

Aydn Adnan Menderes Üniversitesi letiim Fakültesi örencisi Saniye Bakan da kenti çok sevdiini, daha fazla kalmak istediini belirtti.

HAVA EHTLN ZYARET ETT

Kamp düzenleyen Bakanlk yetkililerine teekkür eden Bakan, unlar kaydetti:

ehitlii ziyaret ettik. Burann duygusu bambaka, tarif edilemez, çok ayr bir maneviyat. çok duygulandm. Eer bu topraklarda yayorsak burada yatanlarn sayesinde. Ruhlar ad olsun. Onlar her zaman bizimle, onlar sayesinde bu vatan ayakta, bizler buradayz. Hepsinin mekan cennet olsun. Bize bu frsat verenlere çok teekkür ederiz.

Uluda Üniversitesi Türk Dilli ve Edebiyat Fakültesi örencisi Merve Tadan ise ilk kez gördüü Diyarbakr çok sevdiini söyledi.

Tekrar Diyarbakra geleceini aktaran Tadan, Diyarbakr böyle beklemiyordum. Geldiimiz yerden hiçbir fark yok. çok güzel bir kent. eklinde konutu.

Tadan, ehitlii ziyaretine ilikin çok farkl bir duygu, anlatlmyor sadece hissedebiliyor. Allah onlarn ehadetlerini kabul etsin, bizi de onlara layk eylesin. dedi.

Ana Sayfaya Git