Üniversitelilerin beklentileri değişti

Eğitim danışmanından "dijitalleşmeyle gelen değişim üniversitelerden beklentiyi değiştirecek" açıklaması

Haberler 11.06.2021 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eitim Danman Özge Alyu, pandemi koullarnn gündelik hayatta dijitallemeyi hzlandrmasnn, üniversite adaylarnn tercih biçimlerini de etkileyeceini belirterek, Snav hazrln çounlukla online olarak yürüten adaylar, üniversiteden de dijitallemeye uygun bir eitim ekli bekleyecek. ifadelerini kulland.

Alyu, dijitallemenin eitime ulamay kolaylatrdn belirterek, bu düzenin internet üzerinden dünyann en iyi üniversitelerinin en iyi akademisyenlerinden ders alabilmeyi mümkün kldn belirtti.

Dijital dünyann yerlileri olarak tanmlanan üniversite adaylar üniversiteleri web siteleri ve sosyal medya hesaplar üzerinden tanyor, üniversite snav ve tercihlerinde nasl ilerleyeceklerini YouTubea ya da Googlea sorabiliyor. ifadelerini kullanan Alyu, unlar kaydetti:

Pandemi kaynakl hzl dijitalleme süreci eitimde de belirgin hale geliyor. Üniversite snav hazrlnn snfta deil, online ortamda yapld bir dönemdeyiz. u anda pandemi ile ilikilendirilen bu durum pandemi sonras da tamamen hayatmzdan çkmayacak. çünkü eriilebilirlik, hz, zamandan tasarruf gibi salad birçok kolaylk var. Adaylar için bilginin en güncel haline, uygulamann son teknoloji ile yapl biçimine ulamak deer kazand. Bu kapsamda üniversitelerin teknoloji yatrmlar daha da kymetli hale geliyor. Salkta, mühendislikte, mimarlkta, iletiimde son teknolojiye göre hazrlanm uygulama alanlarnn yan sra, sosyal bilimlerde bilgiye dijital eriim ve simülasyon araçlar adaylarn tercihlerini etkiliyor.

ÜNVERSTELERN TERCHLER

Özge Alyu, yapay zeka ve otomasyon sistemlerinin i yap biçimlerini büyük ölçüde deitirdii i dünyasnda, çalanlarn yetkinliklerine verilen kymetin de her geçen gün arttn belirterek, dünyasnn mezunlardan beklentileri konusunda yaplan pek çok aratrma gösteriyor ki mezunlarn uyum, esneklik, problem çözebilme ve takm çalmasna uygunluk gibi yetkinlikleri i bulmalarnda kilit role sahip. Yetkinlik geliimi adna yaplan çalmalar üniversitelerin tercih edilmesinde önemli bir unsur oluyor. Üniversitelerin akademik bilginin yan sra, yetenein tespiti, performansa dönütürülmesi ve yetkinlik geliimi konusunda örencilerine salad olanaklar adaylarn üniversite tercihlerinde sorguladklar alanlardan biri oluyor. Günün sonunda dijitalleme ile bilgiye her yerden ulamann rahatln yaayan üniversite örencisi, üniversite çats altnda yetkinlik ve sosyal beceri alanlarnda geliim salamay hedefliyor. deerlendirmesinde bulundu.

Pandemi koullarnn gündelik hayatta dijitallemeyi hzlandrmasnn, üniversite adaylarnn tercih biçimlerini de etkileyeceini aktaran Alyu, Snav hazrln çounlukla online olarak yürüten adaylar, üniversiteden de dijitallemeye uygun bir eitim ekli bekleyecek. Her eyin ba döndürücü bir hzla gelitii dünyada, gençlerin de bu deiime uyumlanabilecek yetkinliklere sahip mezunlar olmas gerekiyor. Üniversite snavlar önemli bir etap olmakla birlikte, ardndan adaylar belki daha da önemli bir tercih süreci bekliyor. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git